Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko vjeruje da će sudari Carlosa Sainza ove sezone koštati Ferrari u razvoju bolida jer novac koji su potrošili na popravke ne mogu potrošiti na razvoj.

Sainz je sezonu otvorio s dva pobjednička postolja u Bahrainu (drugo mjesto) i Saudijskoj Arabiji (treće mjesto), ali na iduće dvije utrke svoj je nastup završavao u prvom krugu.

Španjolac je u Imoli odustao nakon kontakta s Ricciardom, a u Australiji je loše startao, izgubio kontrolu nad bolidom u brzoj šikani i završio u šljunku. Od mogućih 285 krugova ove sezone Sainz je odvozio samo 165 (58%).

Ako tome dodamo i sudare koje su vozači Ferrarija imali na drugom treningu u Saudijskoj Arabiji i Sainzov sudar na treningu u Miamiju, Ferrari je već na prvih pet utrka morao potrošiti dosta novca na popravke, novac koji zbog ograničenja budžeta neće moći potrošiti na razvoj bolida.

Mattia Binotto rekao je da mu nije jasno kako Red Bull može kontinuirano donositi poboljšanja za svoj RB18 i da vjeruje da će u jednom trenutku morati prestati, a da oni pomno planiraju poboljšanja za F1-75 koja stižu u Barceloni.

Na pitanje novinara Motorsport-Totala je li Red Bull potrošio više novca na nadogradnje u prvim utrkama od Ferrarija, Marko je rekao: “Ne, ne bih rekao.”

“Istina je da su povećani troškovi logistike problem, ali to nije samo naš problem, to je i problem za Ferrari i ostale momčadi.”

“Planiramo svoja poboljšanja na način da sa svakim poboljšanjem uvijek gubimo na težini bolida jer nažalost, još uvijek nismo došli do minimalne granice [798 kg].”

“I nećemo to postići ni sa sljedećim poboljšanjima.”

“Ne mislim da smo u značajno drukčijoj poziciji od Ferrarija po tom pitanju, posebno jer se pitam kakav će učinak na njih imati to što je Carlos Sainz već nekoliko puta razbio bolid.”

“To ne može biti jeftino,” zaključio je Marko.

Ferrari vodi u poretku konstruktora, ali sa samo šest bodova više od Red Bulla.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…