2022-Australian-GP-start-of-the-race-Photo-Red-Bull-Edited-by-MAXF1net

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner smatra da će se Mercedes uskoro pridružiti Red Bullu i Ferrariju u borbi za pobjede iako su na prvih pet utrka imali veliki zaostatak za najbržima i u kvalifikacijama i u utrci.

Red Bull se unatoč novom tehničkom pravilniku uspio zadržati u borbi za pobjede i na prvih pet utrka Verstappen je pobijedio triput, ali Leclerc i Ferrari i dalje vode u oba prvenstva zahvaljujući boljoj pouzdanosti.

Mercedes prvi puta u hibridnoj eri, koja je započela 2014., nije u konkurenciji za pobjede te se Hamilton i Russell moraju nadati problemima za vozače Ferrarija i Red Bulla ako žele završiti na postolju.

Za razliku od prilično žestoke borbe Red Bulla i Mercedesa prošle sezone, koja se često odvijala i izvan staze na tehničkom i političkom polju, ove godine Ferrari i Red Bull se, barem zasad, ponašaju maksimalno korektno.

“Mattia je pristojna osoba, jednostavno je riječ o drukčijoj vrsti konkurencije,” smatra Horner.

“Ali otpisujete Tota [Wolffa]. Puno je još vremena za njega da se vrati u igru. Mi smo usredotočeni na sebe i svih devet momčadi naši su suparnici.”

“Prošle godine bilo je puno otrovnih strelica, puno se toga događalo izvan staze, kao i na stazi. Ali ove godine smo svi puno više usredotočeni na ono što se događa na stazi i mislim da je utrkivanje između Charlesa i Maxa bilo sjajno.”

“Prvih nekoliko utrka bile su sjajne, a ako se to nastavi tijekom sezone to će u jednom trenutku neizbježno proključati kako se natjecanje bude zaoštravalo i ulozi postanu veći u drugom dijelu sezone.”

“Sigurno je da smo dosad vidjeli utrkivanje s puno poštovanja, žestoko, ali pošteno.”

“A kao što sam već rekao, mislim da ćete prilično brzo vidjeti Mercedes kako se pridružuje toj borbi.”

Red Bull je odradio sjajan posao s poboljšanjima na svom RB18 koja su ih dovela nijansu ispred Ferrarija, ali Binotto je komentirao da ta prednost nije velika i da će Ferrari u Španjolsku donijeti ‘značajan’ paket poboljšanja.

“S Ferrarijem je jako tijesno,” dodao je Horner.

“Imali smo sjajne utrke i možete vidjeti veliko poštovanje između Charlesa i Maxa. Uživaju utrkivati se jedan s drugim, možete to vidjeti.”

Ferrari vodi u poretku konstruktora sa šest bodova više od Red Bulla dok Mercedes ima 56 bodova manje od Red Bulla na trećem mjestu.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Albon – ‘Hamilton je platio večeru, ali nije koštala 140 000 dolara’

Williamsov vozač Alexander Albon potvrdio je da je Lewis Hamilton pokrio troškove zajednič…