Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner smatra da njegov vozač Max Verstappen ove godine vozi ‘bolje nego ikad’ i da je maksimalno opušten u borbi za naslov prvaka koju vodi s Lewisom Hamiltonom.

Verstappen se u svojoj sedmoj F1 sezoni prvi puta bori za naslov budući da je u ovaj sport ušao 2015. kada je Mercedes bio na početku svoje dominacije u hibridnoj turbo eri, a iako je od 2016. svake godine barem jednom pobijedio ovo je prva sezona u kojoj se redovito bori za pobjede.

Napetost između Verstappena i Hamiltona kulminirala je sudarima na Silverstoneu i Monzi, ali Horner vjeruje da se Max nevjerojatno dobro nosi s pritiskom.

“Borba za prvi F1 naslov intenzivan je trenutak u trkaćoj karijeri, ali zrelost koju je Max pokazao ove sezone bila je izuzetno impresivna,” smatra Horner.

“Opušten je i nevjerojatno se dobro nosi s pritisikom. Mislim da vozi bolje nego ikad.”

“Dobar primjer je utrka u Kataru, kad je znao da neće moći uhvatiti Lewisa, i kada je komentirao da se želi zabaviti. Max govori što misli i stvari opisuje onako kako ih vidi. Ne radi sa sportskim psihologom, on se jednostavno nosi s tim.”

“Uoči Saudijske Arabije, staza izgleda ludo po onome što sam vidio, jako je brza i prvi sektor je kao Suzuka, samo sa zidovima!”

“Bit će veliki izazov i siguran sam da će ponuditi uzbuđenje i dramu. Na papiru izgleda kao staza na kojoj će snaga motora biti važna pa bi to trebalo odgovarati Mercedesu i čini se da i oni tako osjećaju, ali nikad ne znate.”

“Borba za oba naslova točno je ono za što smo radili. Prethodnih godina odgrizli bismo si ruku da budemo u ovoj poziciji u prvenstvu.”

“Želimo se boriti za naslove, a iako je ovo bila luda godina, sami smo si stvorili pritisak. Brinemo se samo oko stvari koje možemo kontrolirati, posebno kad su ulozi visoki.”

“Zaista sam uživao u ovom prvenstvu i činjenici da smo se borili protiv Lewisa i Mercedesa. Neki ljudi blistaju pod pritiskom, a neki se srame. Ali uvijek sam osjećao da sam najbolji pod pritiskom i ova sezona mi nije ništa drukčija po tom pitanju.”

“Izvan staze je nešto više distrakcija, ali kad se upale zelena stvjetla, ništa drugo nije važno.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bullu prijeti isključenje iz prvenstva zbog navodnoga kršenja ograničenja budžeta

Red Bullu prijeti velika kazna i isključenje iz prvenstva zbog mogućega kršenja ograničenj…