Red Bull i Honda započeli su pregovore oko moguće isporuke F1 motora za sezonu 2019. kako se bliži rok u kojem Red Bull mora izjasniti prema Renaultu hoće li nastaviti ili prekinuti suradnju na kraju ove sezone.

Red Bull je sve naslove prvaka osvojio s Renaultovim motorima, ali otkako je 2014. stupila nova hibridna turbo era s njihovim motorima pobijedili su samo devet puta u četiri godine, uključujući i ovogodišnju Ricciardovu pobjedu u Kini.

Toro Rosso ove godine koristi Hondine motore nakon McLarenova prelaska na Renault, a Red Bull pozorno prati njihov razvoj uoči ključne odluke uoči F1 sezone 2019.

Red Bullov motorsport savjetnik Helmut Marko u Bakuu se susreo s Hondinim šefom motorsporta Masashijem Yamamotom kako bi raspravili oko moguće isporuke motora iduće sezone.

FIA-in sportski pravilnik nalaže da se odluka oko isporuke motora za iduću sezonu mora donijeti do 15. svibnja, s čim su navodno suglasni i Red Bull i Honda.

Ipak, ovaj datum je fleksibilan ukoliko se s odlukom slože svi proizvođači motora i FIA, ali Renault je već dao naslutiti da se žele držati izvornoga roka.

I Renault i Honda planiraju nadogradnje motora za VN Kanade, iduću brzu stazu u ovogodišnjem F1 kalendaru, što bi Red Bullu pružilo još jednu šansu za usporedbu performansi motora.

Jedan od razloga zašto bi se Red Bull mogao odlučiti za Hondu jest i činjenica da bi u tom slučaju imali status tvorničke momčadi, a ne klijenta kao što je to slučaj s Renaultom.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

F1 razmatra povratak razvojnih tokena i dodatno smanjenje ograničenja budžeta

FIA i Formula 1 razmatraju ponovno uvođenje sustava tokena kojim bi kontrolirali stopu raz…