Red Bullovi novi usmjerivači iza prednjih kotača

Red Bull je za Španjolsku najavljivao temeljito dorađeni RB13 koji su neki najavljivali i kao ‘RB14’, a ako je suditi po vidljivim promjenama veće promjene ima vodeći Mercedes nego Red Bull.

Šasija je, unatoč nekim najavama, ostala ista, ali novi je aerodinamički paket, posebno područje iza prednjih kotača koje je ove godine posebno zanimljivo jer momčadi u njemu smiju koristiti više i duže aerodinamičke dodatke kako bi manipulirali zračnom strujom prema ostatku bolida.

Za razliku od dosadašnjih, relativno jednostavnih usmjerivača u ovom području, Red Bull je u Španjolskoj pokazao dozu kompleksnosti koja još uvijek nije ni blizu Mercedesa, ali se svakako približava toj filozofiji.

Gledano sprijeda, glavni usmjerivač (s natpisom Rauch) je u gornjem dijelu ravan, a u donjem prati S-profil. Na glavni usmjerivač nastavlja se uski, nešto niži usmjerivač i koji je s glavnim usmjerivačem povezan horizontalnim krilom koje je blago zakrivljeno.

Treći, najniži usmjerivač pomaže skrenuti zračnu struju oko početka bočnih stranica i na koji je povezan i s vertikalnim usmjerivačem (tirkizne boje) koje se na gornjem dijelu spaja na vrh bočne stranice.

Prva dva usmjerivača u donjem dijelu imaju horizontalne rubove u četiri dijela koji stvaraju vrtloge koji se šalju prema podnici, a treći usmjerivač pokraj sebe ima nakošenu plohu, slično kao na Ferrariju SF70H (označeno rozom bojom).

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…