Upravljački direktor Renaultove F1 momčadi Cyril Abiteboul optimističan je uoči nove F1 sezone koja počinje ovoga vikenda u Australiji i vjeruje da njihov novi bolid R.S.20 i vozačka postava imaju veliki potencijal.

Renault se nakon tri sezone zahvalio Hulkenbergu i doveo Ocona koji je prošle godine bio testni vozač Mercedesa i koji s Ricciardom čini jednu od najjačih postava ove sezone.

Predsezonska testiranja su prošla dobro s vrlo konkurentnim Ricciardovim vremenom na posljednjem danu, a bolid je bolji u područjima gdje je prethodnik bio slab – ima više downforcea i prijanjanje je konstantnije u zavojima dugoga trajanja.

“Prva utrka je vrijeme kad svi pokažu što imaju,” rekao je Abiteboul.

“Mi smo pripremljeni najbolje što možemo biti zahvaljujući napornom radu u Enstoneu i Viryju tijekom zimskih mjeseci. Ti napori su se pokazali na predsezonskim testiranjima sa solidnom pouzdanošću motora i razinom performansi koja je na razini očekivane.”

“Sad ciljamo vidjeti prednosti naših priprema tijekom trkaćeg vikenda.”

“Bolid i vozačka postava imaju sjajan potencijal za dobru sezonu. Daniel je izuzetno motiviran za 2020., posebno za svoju domaću utrku. Esteban je također gladan dokazati da zaslužuje biti regularan vozač i vjerujem da je ova kombinacija savršen recept za uspjeh.”

“Kao momčad, trebamo čist prvi vikend, da sve ide što je glađe moguće i onda ćemo gotovo sigurno biti nagrađeni za to.”

“Sezona će biti duga [22 utrke, najviše ikad ukoliko se sve održe] i bit će prilika koje moramo iskoristiti. Naši ciljevi su postavljeni, dobro smo pripremljeni i veselimo se početku sezone.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…