Carlos Sainz kaže da je nova C-specifikacija Renaultova F1 motora osnova za novi motor za 2019. koji bi napokon trebao zatvoriti zaostatak koji francuski proizvođač motora ima za vodećim proizvođačima Mercedesom i Ferrarijem.

Renault od početka hibridne turbo ere zaostaje za snagom najjačih motora, a tek se 2016. taj zaostatak stabilizirao na oko 50 KS. Ali umjesto da od tad smanje zaostatak, Renault je u posljednje dvije godine oscilirao oko toga zaostatka jer su Mercedes i Ferrari ‘napredovali više nego što su očekivali’.

Za Monzu je Renault pripremio treću specifikaciju svoje pogonske jedinice koju je koristio samo Red Bull, a McLaren i Renault zasad ju nisu odlučili koristiti kako bi izbjegli kazne iako u Monzi donosi oko 0.3 sekundi po krugu.

“C specifikacija osnova je za motor za iduću godinu, čini se da dobro radi u Red Bullu jer su oni prilično zadovoljni s njom,” rekao je Sainz koji će iduće godine voziti za McLaren.

“To je dobar korak. Šteta je što ga mi nismo imali ove godine jer bi nam to olakšalo život protiv Haasa i Force Indije. Ali vjerujem da će Renault napokon napraviti motor na razini Mercedesa i Ferrarija.”

“Zajedno s partnerstvom s McLarenom nadam se da ćemo imati bolju godinu od ove.”

Renault se boji koristiti C-specifikaciju 2018.

Kako je francuski konstruktor i proizvođač motora u velikoj borbi s Haasom za 4. mjesto, ne žele riskirati s uvođenjem C-specifikacije za čiju pouzdanost još uvijek nisu sigurni.

“Više nećemo imati poboljšanja za motor, moramo se usredotočiti na bolid,” rekao je Sainz.

“Dobro je da ga oni koriste jer će dečki za motore naučiti iz toga i saznanja ugraditi u razvoj za iduću godinu.”

Haas je u Monzi pobijedio Renault na stazi i prestigao ih u borbi za 4. mjesto, ali su nakon Renaultove žalbe na Haasovu podnicu vratili tu poziciju jer je Grosjean diskvalificiran.

Iz Haasa tvrde da je Renault to učinio jer ih ne mogu pobijediti na stazi, a Sainz kaže da tvornica radi punom parom kako bi izbacili što više poboljšanja jer planiraju ostati na B-specifikaciji motora do kraja godine.

“Znam da odjeli za šasiju i aerodinamiku rade punom parom jer smo zaglavili s ovom specifikacijom motora do kraja godine,” rekao je.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica najbrži na jutarnjem dijelu prvoga danu drugoga testa

Robert Kubica odvozio je najbolje vrijeme na jutarnjem dijelu prvoga dana drugoga testa u …