Novi dijelovi za Renault ‘skoro svaku utrku’

Kevin-Magnussen-Renault-RS16-Russia-GP-Sochi-F1-2016-Foto-F1Fanatic-top-view

Francuski konstruktor i proizvođač motora Renault planira na idućih šest do osam utrka konstantno uvoditi poboljšanja na svoj RS16, izjavio je šef operacija Alan Permane.

Renaultovo kasno preuzimanje Lotusa francuskog je proizvođača dovelo u situaciju da na svom bolidu za 2016. moraju raditi kompromise, posebno zbog prošlogodišnjeg korištenja Mercedesove pogonske jedinice.

Ali za razliku od Lotusa koji je imao velikih financijskih problema novac Renaultu nije problem pa je u tijeku agresivan razvojni program za ovogodišnji bolid RS16 i pogonsku jedinicu RE16.

Kao što smo veći pisali, Renault je najavio poboljšanja za VN Španjolsku, a na sezonskom testu dva dana nakon utrke isprobat će i B-specifikaciju svoje pogonske jedinice.

“Imamo nove aerodinamičke dijelove, a stižu i poboljšanja za prednji ovjes. U Kanadi ćemo imati poboljšani motor pa možemo očekivati da ćemo na idućih šest do osam utrka gotovo stalno imati nešto novo na bolidu,” rekao je Permane za Autosport.

“Ova situacija za nas je povratak u normalu. Još uvijek nismo u punoj brzini i još uvijek radimo na ojačanju momčadi, ali je sjajno.”

Permane je potvrdio da će nove dijelove prednjeg ovjesa isprobati tek na testu nakon utrke u Barceloni što znači da ćemo ih na utrci prvi put vidjeti u Monaku.

“Nećemo imati nove dijelove prednjega ovjesa do testa u Španjolskoj pa ćete ih vidjeti u Monaku.”

Kevin Magnussen Renault RS16 Russia GP Sochi F1 2016 Foto F1Fanatic
Kevin Magnussen osvojio je prve bodove za Renault u 2016. osmim mjestom na VN Rusije

Tehnički direktor za šasiju Nich Chester potvrdio je da će Renault u Španjolskoj isprobati nekoliko novih dijelova.

“Za Španjolsku imamo novo stražnje krilo kao i neke promjene na prednjem krilu,” rekao je tehnički direktor za šasiju Nick Chester.

“Za test nakon utrke imamo niz stvari koje moramo isprobati; novi ovjes, dodatna aerodinamička poboljšanja na različitim dijelovima bolida, neka rješenja za hlađenje i B-specifikaciju pogonske jedinice. Čekaju nas ispunjena dva dana testa.”

Renault je tijekom zime potrošio najmanje od 32 dostupna razvojna tokena (7), a u dosadašnjem tijeku prvenstva potrošili su jedan token uoči VN Bahraina.

Red Bull i Renault jedini koriste Renaultovu pogonsku jedinicu RE16 (Red Bull pod imenom TAG Heuer) koja je ove godine napredovala po pitanju pouzdanosti i performansi iako su preko zime potrošili najmanje razvojnih tokena (samo 7 od 32). A veliko poboljšanje tek treba stići na VN Kanade.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…