Renault će na Paul Ricardu nuditi mogućnost vožnje F1 V8 bolida

FIsichella Renault R26 Paul Ricard onboard

Renault će ove godine osnovati bazu na Paul Ricardu kako bi Formulu 1 učinili pristupačnijom i pomogli rekreativnim i profesionalnim vozačima u njihovom razvoju u sigurnim i profesionalnim uvjetima.

Velika Nagrada Francuske vraća se u kalendar Formule 1 2018. i to na Circuit Paul Ricard u Le Castelletu na kojoj se posljednji put vozilo 1986., a Renault se želi pobrinuti da utrka Formule 1 ne bude samo utrka i ponudit će dodatni sadržaj za sve posjetitelje i to cijele godine.

Partnerstvo sa školom utrkivanja Winfield Racing School omogućit će svim polaznicima vožnju nekih od slijedećih automobila i bolida – F1 V8 bolid, Formulu Renault 2.0, R.S.01, Clio RS i Megane RS Trophy.

Renault i WInfield svim će entuzijastima omogućiti ostvarivanje dosad neostvarivih snova, bez obzira na razinu njihovih trkaćih vještina, a to je vožnja bolida Formule 1. Jedinstven vozački program vozačima će omogućiti da jedan dan urone u svijet profesionalnih vozača, a tehnička skupina od 14 iskusnih F1 inženjera i mehaničara osigurat će pouzdanost, performanse i sigurnost F1 i R.S.01 vozila.

Renaultova baza bit će smještena usred staze Paul Ricard i unutar Winfieldove infrastrukture.

“Početak partnerstva s Winfieldom označava važan korak u Renaultovoj odlučnosti da podijeli svoju strast prema trkaćim aktivnostima,” rekao je upravljački direktor Renault Sport Racinga.

“Entuzijasti će otkriti svijet Renaultovih trkaćih automobila do krajnje razine motorsporta, Formule 1 na jednoj od najljepših staza na svijetu.”

“To se poklapa s našim ambicijama da VN Francuske 2018. bude više od same utrke. Sudionici će dobiti jedinstvenu priliku iskusiti složenost ovoga sjajnog sporta i mentalne zahtjeve visokotehnološkog okruženja Formule 1.”

“Zahvaljujući Winstonu i Renaultu, svi sudionici ovoga programa utrku Formule 1 više nikad neće gledati istim očima.”

Renault i Winfield Racing School surađuju od 70-ih godina prošloga stoljeća, a zajedno su otkrili brojne talente poput Rene Arnouxa, Oliviera Panisa, Erica Bernarda, Yvan Mullera, a Alain Prost i Damon Hill bivši su polaznici ove škole koji su kasnije postali F1 prvaci i to s Renaultovim motorom.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…