Momčad Renaulta novi će F1 bolid za 2020. predstaviti 12. veljače, isti dan kad će novi bolid predstaviti i Red Bull.

Renault je imao tešku prošlu sezonu u kojoj nisu ispunili svoja očekivanja budući da su imali problematičnu pouzdanost pogonske jedinice i manje konkurentnu šasiju, a u poretku konstruktora pali su za jedno mjesto u odnosu na 2018. jer ih je prestigao njihov klijent McLaren.

Snaga motora je porasla, ali uz cijenu lošije pouzdanosti, dok je šasija istinski konkurentna bila samo na stazama s niskim downforce zahtjevima poput Montreala i Monze.

Visoki menadžment Renaulta izrazio je sumnju u nastavak Renaultova F1 projekta uzevši u obzir manjak rezultata i nemogućnost približavanja vodećim momčadima, a 2020. će, uz 2021., biti ključna sezona za nastavak sudjelovanja u Formuli 1.

Novi R.S.20, opremljen novom pogonskom jedinicom R.E.20, trebao bi se izdvojiti iz sredine poretka i napraviti korak naprijed prema Mercedesu, Ferrariju i Red Bullu, a nakon neuspjele nadogradnje na prošlogodišnjoj VN Francuske Renault je restrukturirao svoj tehnički odjel i pojačao ga novim imenima.

Ricciardo ostaje glavni vozač Renaulta, kojega su skupo platili, a Hulkenberga će zamijeniti mladi Francuz Ocon koji se uspješno nosio s Perezom u Force Indiji.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren odradio prve kilometre s novim MCL35

Momčad McLarena prvi je puta testirala svoj novi F1 bolid za 2020. MCL35 u sklopu dana za …