Ocon Force India T-wing Monaco F1 2017 Foto Force India

Renault i Force India posljednje su momčadi, uz Red Bull, koje su predstavile svoje interpretacije T-krila koja momčadi koriste kako bi još malo povećali aerodinamički pritisak na stražnjoj osovini.

Iako će iduće godine biti zabranjena, momčadi i dalje razvijaju ova 750 mm široka krila koja se nalaze na vrhu pokrova motora, ispred stražnjega krila, a pomažu stvoriti dodatni aerodinamički pritisak i pomoći stražnjem krilu da dobije što laminarniju zračnu struju i time bude učinkovitije.

Force India i Renault pokazali su svoje inačice T-krila koja osnovnim oblikom podsjećaju na McLarenovo, ali u sredini se nalazi još jedan horizontalni element pa možemo govoriti o trostrukim T-krilima.

Force Indijino rješenje ima nešto deblje horizontalne elemente dok se Renault odlučio za nešto tanje elemente koji se dodatno stanjuju prema bočnim rubovima.

U Monaku momčadi na svojim bolidima žele sav downforce koji mogu imati jer je kazna za to u obliku dodatnog otpora zraka vrlo mala na stazi poput Monaka gdje su prosječne brzine vrlo niske, a periodi punoga gasa kraći nego na ijednoj drugoj F1 stazi.

Renault R.S.17 T-wing Monaco F1 2017 Foto Renault
Foto: Renault
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Kine 2005. – Alonso slavi u posljednjoj utrci za V10 motore, Renault osvojio konstruktorski naslov

Na današnji dan 2005. Fernando Alonso slavio je na posljednjoj utrci prvenstva i Renaultu …