Renault i Haas za Kanadu ignorirali supersoft gume

Kimi-Raikkonen-F14-T-Canada-GP-F1-2014-Foto-Ferrari

Momčadi Renaulta i Haasa odlučili su se za neobičan odabir komponenti guma za iduću utrku u Kanadi za koju je Pirelli pripremio iste tri mješavine kao i u Monaku.

Riječ je o ultrasoft, supersoft i soft komponentama koje se koriste zbog vrlo malo pravih zavoja na stazi Gilles Villeneuve koja se sastoji pretežno od pravaca i šikana u kojima su gume vrlo kratko opterećene.

Pirelli od ove godine na svaku utrku donosi po tri mješavine guma za suho, a vozači sami biraju koliko će setova koje komponente uzeti.

Prvi put ove sezone dogodit će se da neki vozač uopće neće imati na raspolaganju jednu mješavinu, a za taj neobičan odabir odlučili su se vozači Renaulta i Haasa koji su ignorirali supersoft gume.

Grosjean i Gutierrez odlučili su se za čak 10 setova najmekše ultrasoft komponente i tri seta softa, a Magnussen i Palmer odlučili su se za pet setova softa i osam setova ultrasofta.

Vozači odabire guma za određenu utrku moraju poslati FIA-i najkasnije 14 tjedana prije utrka izvan Europe i najkasnije 8 tjedana prije utrka u Europi, što znači da su odabire za VN Kanade morali poslati još prije početka sezone (6.3.).

Velika Nagrada Kanade na rasporedu je od 10. do 12. lipnja.

ODABIRI VOZAČA ZA VN KANADE

VN Kanade Pirelli F1 2016 odabrani setovi po vozaču

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…