Renault priznaje da su s novim konceptom svoje pogonske jedinice za 2017. htjeli malo previše i da su zbog toga imali neočekivano velikih problema s pouzdanošću.

Prošle godine Renault se vodećem Mercedesu približio na otprilike 50 KS, a s novim konceptom motora s unutarnjim izgaranjem i potpuno novim sustavom za obnovu energije taj se zaostatak trebao još više smanjiti.

Ali zbog velikih problema s pouzdanošću, posebno MGU-K i MGU-H jedinica, Renault nije uspio izvući maksimum, posebno na početku sezone, a sredinom sezone u Bakuu donijeli su novu mapu motora koja im je donijela oko dvije desetinke po krugu.

“Ne mogu izgledati profesionalno i reći vam da je riječ o očekivanim problemima jer ne dizajniramo novi motor očekujući da neće raditi,” rekao je Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteoul za Autosport.

“Stvarnost je da još uvijek nismo sjajni u prvom dizajniranju nečega novoga, i to je i dalje frustrirajuće. Jako smo puno radili na motoru, athitektura motora s unutarnjim izgaranjem potpuno je nova, kao i ERS.”

“Mogli bismo preispitivati odluku jesmo li trebali sve to mijenjati u jednoj zimi, i mislim da smo malo pretjerali.”

Zbog česte zamjene elemenata pogonskih jedinica, Renaultovi mehaničari također su dali svoj doprinos u smanjenju pouzdanosti.

“Kad počnete imati probleme s pouzdanošću, u garaži vrtite dijelove – uzmete MGU-H s jednoga motora, turbo s drugoga, MGU-K s trećega, a zatim krećete u stvaranje čudovišta!”

“Zato su dečki s toliko posla napravili nekoliko pogrešaka, što je još pogoršalo situaciju. To je začarani krug koji je vrlo snažan.”

Renault ne planira donositi veća poboljšanja na svoj motor sve do iduće sezone, a Honda je rekla da očekuje da će do kraja 2017. prestići Renault.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton otkrio najvažniju stvar koju je naučio od Laude

Lewis Hamilton objasnio je koja je najvažnija stvar koju je naučio od trostrukoga svjetsko…