Daniel Ricciardo priznaje da je Renault u dosadašnjem dijelu sezone tek donekle ispunio njegova očekivanja zbog velikih oscilacija u performansama koje je pokazao njihov F1 bolid za 2019. i očekuje da će u drugom dijelu sezone biti bolji.

Renault je krajem 2015. kupio momčad Lotusa, zajedno s ogromnim dugom od oko 100 milijuna funti i zaostalim razvojem bolida pa su 2016. započeli s modificiranom prošlogodišnjom šasijom.

Napredak je bio spor, a nakon devetoga mjesta 2016. uslijedilo je šesto mjesto 2017. i četvrto mjesto 2018. dok su ove godine trebali učvrstiti četvrto mjesto i smanjiti zaostatak za vodeće tri momčadi.

Ali umjesto Renaulta kao četvrta sila u F1 2019. istaknuo se McLaren koji koristi njihove motore dok je tvornička momčad Renaulta na šestom mjestu s vrlo oscilirajućim performansama, od sjajne Kanade do katastrofalne Austrije.

Ricciardo Hulkenberg Leclerc Canadian GP F1 2019 Photo Renault

Ricciardo je 2019. pobjednički Red Bull zamijenio Renaultom s kojim je tek četiri puta na prvih 12 utrka završio u krugu osvajača bodova, a najbolji rezultat mu je šesto mjesto u Kanadi gdje je startao četvrti.

“Ne želim reći da je sve u skladu s očekivanjima jer sam se nadao da će biti bolje, ali znao sam da neće biti lako,” rekao je Ricciardo.

“Ako pogledate kvalifikacije u Kanadi [četvrti s 0.831 s zaostatka za pole positionom] rekao bih da smo vjerojatno nadmašili očekivanja, ali druge utrke poput Austrije [samo tri tjedna nakon Kanade] bile su ispod očekivanja.”

“Tako da smo oscilirali između svega i svačega, ali nakon pola sezone mislim da bismo mogli reći ‘u redu, moramo biti bolji’.”

“Ako se želimo boriti za postolja 2020. moramo početi raditi veće korake u drugom dijelu sezone. Dosad, recimo da sam negdje u sredini s očekivanjima, ali očekujem da ćemo u drugom dijelu sezone češće biti u prvih šest.”

Ricciardo očekuje više od iduće nadogradnje

Renault je za domaću utrku u Francuskoj najavljivao veliki paket poboljšanja koji nije ispunio očekivanja pa su dio novih dijelova odbacili za iduće utrke.

Ricciardo očekuje da će Renault s idućim poboljšanjima dobiti više vremena po krugu i da će u drugom dijelu sezone ostvarivati bolje rezultate.

“Donijeli smo neka poboljšanja u Francuskoj, nisu bila ogromna, tako da od idućih poboljšanja očekujem nešto više,” rekao je.

“Ali da, nisam razočaran jer ponavljam, nadao sam se da ćemo biti bolji, ali znao sam da će trebati neko vrijeme.”

“Ako na kraju sezone ostanemo gdje smo sad, onda je to niže nego što smo očekivali.”

RIcciardo Renault British GP F1 2019 Silverstone Photo Renault

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes isprobao inovativan upravljački sustav na F1 W11

Lewis Hamilton prvi je puta isprobao novi Mercedesov sustav upravljanja koji vozaču omoguć…