Renault ‘nema isprike’ ako 2017. ne bude u sredini poretka

Palmer leads Magnussen Foto Renault

Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul kaže da ove godine nemaju isprike ako se na početku sezone ne budu borili u sredini poretka nakon loše povratničke sezone koju su završili deveti u poretku.

Renaultov povratak u Formulu 1 obilježio je bolid dizajniran za Mercedesovu pogonsku jedinicu koji je zbog Lotusovih dugova kasnio s razvojem, ali Renault se prošle godine prije svega usredotočio na jačanje momčadi i infrastrukture kako bi se u idućih nekoliko godina vratili u borbu za pobjede i naslove prvaka.

Nedovoljno konkurentan bolid Renaultu je omogućio da se vrlo rano prebace na razvoj bolida za 2017. koji bi ih trebao približiti konačnom cilju, a novi tehnički pravilnik olakšava im posao budući da će sve momčadi krenuti iz početka.

“Sad kad su pravila nova, po mom mišljenju smo u još boljoj situaciji jer nemamo izgovora ako na početku sezone kasnimo za sredinom poretka,” rekao je Abiteboul za Autosport.

“Ali protiv vrhunskih momčadi trebat će nam još vremena.”

“Moramo uložiti u infrastrukturu jer ako ćemo iskreno, vrhunske momčadi nam nastavljaju bježati jer se razvijaju brže od nas.”

“Zato moramo razviti infrastrukturu.”

Abiteboul je pohvalio i Renaultov odjel za razvoj motora u Viryju koji sada pokazuje puno više discipline i odgovornosti.

“Mnogo su discipliniraniji i rigorozniji kad je riječ o onome za što su sposobne planirane modifikacije.”

“Ponekad kad donesete poboljšanja to može donijeti više snage, ali u bolidu može uzrokovati gubitke u šasiji zbog većih toplinskih zahtjeva.”

“Općenito, sad znamo što točno dobivamo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes će ‘morati kompenzirati’ zabranjeni DAS u 2021.

Suvlasnik i šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff smatra da DAS nije bio velika prednost n…