Renault – Ni najbolji motori 2017. neće imati 1000 KS

Mercedes F1 2016 Pirelli 2017 tyre test Abu Dhabi Foto Pirelli

Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul smatra da ni najbolji motori u novoj sezoni Formule 1 neće imati čarobnih 1000 konjskih snaga, ali vjeruje da je brojka dostižna unutar okvira trenutnog tehničkog pravilnika.

F1 motori posljednji su puta bili blizu 1000 KS u posljednje dvije godine V10 ere, 2004. i 2005., ali tada je na snazi bila 3,0-litrena V10 formula bez turba i s više od 19 000 o/min i motori su morali trajati jednu (2004.) odnosno dvije utrke (2005.).

Današnji 1,6-litreni V6 turbo motori sa složenim sustavom za obnovu energije (najviše 163 KS) dostigli su snagu V10 motora iz sredine prošloga desetljeća, ali uz oko 40% manju potrošnju goriva unatoč 100 kg težim bolidima.

Iako se brojka od 1000 KS već prošle godine spominjala kao uskoro dostižna, Renaultov upravljački direktor smatra da ona ni ove godine neće biti ostvariva.

“Mislim da će najbolji motori 2017. imati između 900 i 950 KS,” rekao je Abiteboul za Auto Motor und Sport.

“Momčadi koje računaju na 1000 KS možda su previše optimistične.”

“Ne mislim ni da će Mercedes to postići. Ali brojka je definitivno dostižna s trenutnim pravilima.”

“U pripremi imamo neke radikalne koncepte, ali ne za 2017.”

Renaultov motor dizajniran je za BP/Castrol

Zanimljiva situacija je na području goriva i maziva jer će Renault i dvije Red Bullove momčadi koristiti različita goriva i maziva – Red Bull i Toro Rosso surađivat će s ExxonMobil/Esso brendovima, a Renault s BP/Castrolom, kao i McLaren Honda koja je dosad koristila Exxon/Esso.

“Renaultova pogonska jedinica razvijena je za BP i Castrol, našeg partnera,” jasan je bio Abiteboul.

“Ali pobrinuli smo se da motor radi i s Exxon Mobilovim gorivom i mazivima za Red Bull i Toro Rosso, nema potrebe za nikakvim dodatnim razvojem.”

“Renaultov motor bit će isti za sve tri momčadi.”

Važnost goriva i maziva u današnjoj Formuli 1 značajno je porasla uvođenjem nove hibridne turbo formule za motore 2014. zbog velikog naglaska na učinkovitost cijeloga sustava.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…