Renaulov F1 motor za 2017. napredovao je punu sekundu u odnosu na isti period prošle godine iako su inicijalno očekivali gotovo dvostruko manji dobitak po krugu.

Renault je uoči 2017. promijenio koncept svoje pogonske jedinice jer prethodni koncept više nije imao dovoljan potencijal, ali problemi s pouzdanošću pratili su ih još od prvih testova u Barceloni.

Novi, 7 kg lakši MGU-K nije bio dovoljno pouzdan pa je momčad morala koristiti staru specifikaciju, a MGU-H bio je najslabija karika nove pogonske jedinice jer je uzrokovala najviše kvarova.

Iako su očekivali da će tijekom zime pronaći tri desetinke i tijekom sezone još tri, Renault je na kraju gotovo udvostručio planirani napredak iako su to platili lošijom pouzdanošću, što su itekako osjetili i Red Bull i Toro Rosso.

“Taj smo si cilj postavili sami, ali zapravo smo tijekom sezone pronašli različite načine kako bismo izvukli još performansi,” rekao je Cyril Abiteboul.

“Sam motor, od kraja prošle sezone pa do kraja ove, poboljšao se za više manje jednu sekundu po krugu kad koristimo njegov puni potencijal. Što ne možemo koristiti trajno. A to je jednostavno ogroman napredak.”

“Nije bilo bez utjecaja na pouzdanost, koja je velika negativnost ove sezone, ali ono što smo uspjeli po pitanju performansi nešto je što nikad nismo mogli ni sanjati.”

“To je puno više nego što smo mislili da ćemo moći ostvariti.”

Bolid četvrti najbrži u drugom dijelu sezone

Renault je uoči početka sezone postavio cilj završavanja na petom mjestu u poretku konstruktora, ali na kraju su ipak izgubili od Force Indije i Williamsa, ponajviše zahvaljujući lošoj pouzdanosti i lošijem početku sezone.

“Što se šasije tiče, mislim da je vrlo jasno da imamo vrlo dobru šasiju od Silverstonea [gdje su donijeli značajno poboljšani aerodinamički paket],” rekao je Abiteboul.

“Imati četvrti najbrži bolid nešto je na što možemo biti ponosni ako pogledate prošlu sezonu ili gdje smo započeli ovu.”

“Momčad nastavlja rasti kvalitetom i kvantitetom pa je ovo bila pozitivna godina.”

Renault je na posljednjoj utrci sezone preskočio Toro Rosso i zauzeo šesto mjesto u poretku konstruktora.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Monako 2004. – Trulli prekinuo Schumacherov savršeni niz

Jarno Trulli je na današnji dan 2004. ostvario prvu i jedinu pobjedu u F1 karijeri nakon š…