Francuski konstruktor i proizvođač motora priprema veliki paket poboljšanja i zaostale projekte za ovogodišnji F1 bolid za 2019. koji je u dosadašnjem tijeku sezone razočarao brzinom i pouzdanošću u nastojanju da Renault obrani četvrto mjesto iz prošle godine.

Renault se 2016. vratio u Formulu 1 u ulozi konstruktora, a nakon 6. mjesta 2017. i 4. mjesta 2018. ove godine ciljali su na približavanje vodećoj trojci i učvršćivanje pozicije na vrhu sredine poretka.

Unatoč dovođenju vrhunskoga vozača Ricciarda, Renault se u prvih šest utrka mučio nametnuti u borbi u sredini poretka te su bodove osvajali samo na tri utrke i trenutno se nalaze na osmom mjestu s 14 bodova, bod ispred Alfe i 16 bodova iza četvrtoga McLarena koji koristi njihove motore.

Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul za loše performanse, među ostalim, krivi i sporu proizvodnju novih dijelova koji su na bolidu trebali biti još prije nekoliko utrka, a koji će na R.S.19 stići na domaćoj utrci u Francuskoj.

“Mislim da je pošteno reći da zaostajemo, kasnimo cijelu zimu, pretežno po pitanju pravovremenosti,” rekao je Abiteboul.

“U situaciji smo da stižemo zaostatak zbog mnogo razloga i nismo bili dobri u pridržavanju rokova i učinkovitom prijelazu iz dizajna u produkciju.”

Hulkenberg leads Gasly and Norris Bahrain GP F1 2019 Photo Renault

“Produkcija i dalje kasni s brojnim rješenjima koja su trebala biti gotova prije nekoliko tjedana.”

Iako su se s najavama već opekli, Renault ne odustaje od ove sezone i najavljuje da će od Francuske biti na vrhu sredine poretka.

“Do Paul Ricarda se obvezujemo da ćemo riješiti sve probleme i kašnjenja koja nas muče od početka sezone.”

“To znači da će motor ponovno biti na punoj snazi, možda i malo više, i to bi trebalo biti dostupno na Paul Ricardu.”

“Imat ćemo i brojna poboljšanja, prilično značajna poboljšanja s aerodinamičke strane.”

“I posljednje, ali ne i najmanje važno, imat ćemo i brojne projekte za performanse koji nisu isporučeni na vrijeme zbog kašnjenja u ostatku organizacije i koji će biti isporučeni najkasnije do Paul Ricarda.”

“To je naš kolektivni odgovor na situaciju koja nije prihvatljiva kako bismo pronašli dovoljno vremena po krugu za jasno izdvajanje iz sredine poretka, što nam je bio cilj za ovu sezonu.”

Nico Hulkenberg Renault Spanish GP F1 2019 front wing close Photo Renault

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …