Renault je objavio da će svoj novi F1 bolid za 2019. predstaviti šest dana prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni, prije zasad objavljenih datuma predstavljanja Racing Pointa i Ferrarija.

Francuski konstruktor i proizvođač motora potvrdio je da će se događaj održati 12. veljače u njihovoj engleskoj bazi u Enstoneu.

Renault je uoči svoga povratka u F1 u ulozi konstruktora 2016. najavio petogodišnji plan povratka u vrh Formule 1, a nakon tri sezone uspjeli su završiti na četvrtom mjestu iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla.

Ali osim velikoga bodovnog zaostatka za trećim Red Bullom koji je 2018. koristio iste motore (osvojili tek 29% Red Bullovih bodova) Renault brine i ogroman zaostatak na stazi koji se nije smanjio u odnosu na 2017.

Renault je za cilj u F1 2019. postavio smanjenje zaostatka u oba područja, kako na šasiji tako i na motoru, i učvršćivanje pozicije kao ‘najboljih od ostatka svijeta’ za koju su se ove sezone borili s Haasom.

McLarenov izvršni direktor Zak Brown ohrabren je podacima o napretku Renaultove pogonske jedinice za 2019. i kaže da su našli ‘puno konjskih snaga’ što bi trebalo pomoći i McLarenu i Renaultu da se približe vrhu.

Renault je treća momčad koja je potvrdila datum predstavljanja novoga bolida kojega će predstaviti dan prije Racing Pointa i tri dana prije Ferrarija.

DATUMI PREDSTAVLJANJA NOVIH F1 BOLIDA ZA 2019.

Renault 12. 2.
Racing Point 13.2.
Ferrari 15.2.

PREDSEZONSKA TESTIRANJA

Prvi predsezonski test 18. – 21. 2.
Drugi predsezonski test 26. 2. – 1.3.
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Austrije – MAXF1 ekspedicija stiže na Red Bull Ring

Formula 1 u Austriju se 2014. vratila prvi puta nakon 2003. na svima dobro poznatu stazu u…