Renaultov Cyril Abiteboul pohvalio je svoga bivšeg vozača Daniela Ricciarda za pozitivan utjecaj koji je imao na momčad tijekom posljednje dvije sezone i poželio mu sve najbolje u nastavku F1 karijere u McLarenu.

Ricciardo je nakon pet godina u Red Bullu prešao u Renault uoči početka 2019., a nakon pomalo razočaravajuće prve sezone Australac je 2020. iskoristio sve bolji Renaultov bolid i ostvario dva pobjednička postolja.

Vettelov odlazak iz Ferrarija potaknuo je Sainzov dolazak u Maranello i otvorio slobodno mjesto u McLarenu za Ricciarda, a Alonso je to iskoristio za povratak u Formulu 1 u momčadi s kojom je 2005. i 2006. osvojio naslove prvaka i koja će se od 2021. zvati Alpine.

Abiteboul smatra da je Ricciardo dao puno njegovoj momčadi i da je imao pozitivan utjecaj na promjene koje su ih dovele do poboljšanja forme i boljih rezultata.

“Dao je puno,” rekao je Abiteboul za Ricciarda.

“Prvo, kao vozač je bio izuzetan, posebno prošle godine.”

“Nema dvojbe oko napretka momčadi u 2020. To je itekako Danielova zasluga koji je jasno vodio momčad i zasluga skupine ljudi iza njega, mehaničara i inženjera koji su odradili sjajan posao na stazi.”

2020 Sakhir GP Sainz leads Ricciardo Photo Pirelli
Ricciardo će 2021. zamijeniti Sainza u McLarenu (VN Sakhira 2020., Photo: Pirelli)

“Izvan staze, znamo da je Daniel sjajan ambasador i vođa momčadi. Bio je ključan u promjenama koje smo odradili 2019. kad smo imali razočaravajuću sezonu.”

“Kad se pridružio momčadi znali smo da će trebati neko vrijeme, da ne dolazi u savršeno postavljenu organizaciju, sjećam se tih riječi koje sam rekao Danielu na prvom sastanku u 2018.”

“To nije bila do kraja postavljena organizacija, ali on je imao svoj utjecaj i danas smo drukčiji u odnosu na ono što smo bili prije dvije i pol godine kad smo se odlučili za ovo partnerstvo.”

“Što se toga tiče, partnerstvo je urodilo plodom i isporučilo pozitivne rezultate. Ironija je što vjerujem da smo sad puno jača momčad i da će on boriti protiv puno jačega Renaulta 2021. i nedostajat će nam, ali drago nam je da je u sjajnoj momčadi i veselimo se borbama protiv McLarana i Daniela.”

Abiteboul siguran u trenutnu vozačku postavu

Ocon je na drugoj utrci u Bahrainu 2020. ostvario prvo pobjedničko postolje i svojim performansama se približio Ricciardu u posljednjih nekoliko utrka, a Alonso će u momčad donijeti potrebno iskustvo koje su imali s Ricciardom.

“Imamo mješavinu iskustva s Fernandom i njegove želje da se vrati, vrlo jake želje da se vrati u ovaj sport,” rekao je Abiteboul za Alonsa.

“Fernando zna da je jedini način da se pobjeđuje planiranje i gradnja unaprijed i 2021. će biti posebna godina u kojoj moramo balansirati svoje napore između 2021. i 2022.”

“On jasno cilja na 2022. i razumije da će u potpunosti biti dio toga procesa i toga putovanja.”

“S druge strane, imamo Estebana koji će biti u svojoj drugoj sezoni s momčadi.”

“Vidjeli smo s Danielom koja je korist od druge sezone u odnosu na prvu. Nadam se da će ga postolje u Sakhiru učiniti jačim i da će 2021. biti bolji.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…