Nico Hulkenberg kaže da je Renaultova brzina na VN Kine bila dobra jer su bili najbrži u sredini poretka, a Cyril Abiteboul kaže da je ohrabren brzinom bolida i napretkom cijele momčadi, kao i potencijalom njihove pogonske jedincie R.E.18 s kojom je Ricciardo pobijedio u utrci.

Renault se u subotu kvalificirao na sedmo i deveto mjesto iza šest najbržih bolida, a Hulkenberga i Sainza razdvojio je Perez u Force Indiji koji je u Q3 odvozio svoj idealan krug.

Kako su utrku morali startati na ultrasoft gumama, Renaultovi vozači otpočetka su znali da će morati dvaputa u boks, a sigurnosni automobil dodatno im je olakšao situaciju iako vjeruju da bi i bez njega završili na šestom mjestu.

“Svi su na početku imali manjak prijanjanja i bolidi su se klizali posvuda,” rekao je Hulkenberg.

“Otpočetka smo bili na strategiji dva ulaska u boks pa smo morali biti sigurni da će gume trajati i istovremeno držati dobru brzinu. Isplatilo se, sigurnosni automobil išao nam je na ruku i olakšao nam situaciju, ali mislim da bismo i bez njega završili na vrhu [sredine poretka].”

“Današnja brzina bila je dobra i bili smo na vrhu sredine poretka tako da to nije bio loš dan! Osam bodova, to ćemo prihvatiti. Bila je to  zanimljiva utrka, to je sigurno!”

Sainz – Prestigao bih Vettela da sam imao još jedan krug

Carlos Sainz završio je na devetom mjestu, pola sekunde iza vodećeg čovjeka prvenstva Sebastiana Vettela koji je imao oštećen bolid, i vjeruje da ga je mogao prestići da je imao još jedan krug.

“Dvostruki bodovi za momčad, bravo za momčad! Imao sam zaista dobar start i zaskočio jedan od Red Bullova, ali stisnuo me u prvom krugu pa sam pao nekoliko mjesta iza momčadskog kolege.”

“U posljednjoj dionici Alonso i Magnussen previše su mi potrošili gume pa sam ih morao čuvati kako bih imao priliku na kraju utrke.”

“Bilo je zaista blizu s Vettelom, da sam imao još jedan krug prestigao bih ga.”

Abiteboul – Ricciardova pobjeda potvrđuje pobjednički potencijal motora

Cyril Abiteboul kaže da je Renaultova brzina u Kini bila ‘ohrabrujuća’ i da je Ricciardo pokazao da njihova pogonska jedinica R.E.18 može pobijediti na utrci.

“Danas je bio dobar dan za momčad što pokazuje da postajemo sve zreliji,” rekao je.

“Zahvaljujući dobrom prvom krugu i čistim pretjecanjima naših vozača uspjeli smo izvršiti svoju strategiju. Sigurnosni automobil nam je pomogao, ali ne mislim da je puno promijenio.”

“Naša brzina bila je ohrabrujuća, kao i pobjeda za Daniela Ricciarda, koji je pokazao da je Renaultova pogonska jedinica sposobna za pobjede.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Monaka 2019. – Pirelli potvrdio najmekše komponente

Pirelli je potvrdio očekivanu vijest da će za VN Monaka donijeti tri najmekše komponente s…