Renault otkrio datum predstavljanja novog bolida za 2017.

Kevin Magnussen Renault RS16 Austrian GP F1 2016 Foto Red Bull

Momčad Renaulta posljednja je u nizu F1 momčadi koje su predstavile datume predstavljanja novih bolida za 2017. koji bi vožnju ponovno trebali učiniti izazovom za vozače.

Renault će novi bolid, koji bi se trebao zvati RS17, predstaviti 21. veljače, dan prije Force Indije, dva dana prije Mercedesa i tri dana prije Ferrarijevog prvoga testa u Fioranu.

Predsezonska testiranja novih bolida počinju 27. veljače u Barceloni i trajat će četiri dana nakon čega slijedi još jedan blok od četiri dana (7. – 10. veljače) i start sezone u Australiji 26. ožujka.

Renault je imao vrlo tešku povratničku sezonu u Formulu 1 koju su završili na devetom mjestu, a iza njih su završili samo Sauber i Manor koji su zajedno osvojili tri boda.

Njihov RS16 nastao je na temelju Lotusa iz 2015. koji je bio dizajniran za Mercedesovu pogonsku jedinicu, a momčad se tijekom sezone bavila ojačavanjem tehničkog kadra i ulaganjem u tvornicu u Enstoneu.

Očekivanja od novoga bolida su velika, a momčad će pojačati i Nico Hulkenberg koji je stigao iz Force Indije.

Osim napretka na samom bolidu, Renault očekuje i napredak po pitanju svoje pogonske jedinice koja se 2016. znatno približila vodećem Mercedesu i Ferrariju, a 2017. očekuju dodatno smanjenje zaostatka.

Renault navodno intenzivno radi i s novim tehničkim partnerom i dobavljačem goriva i maziva, britanskim BP-om.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren oduševljen najboljim startom testiranja u posljednjih nekoliko godina

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl kaže da su imali najbolji početak predsezonskih te…