Renault otkrio F1 koncept za 2027.

renault-rs-2027-vision-concept-9

Renault je predstavio svoju viziju F1 bolida za 2027. kojeg su pokazali na motorshowu u Šangaju koji ima omjer snage i težine dosad neviđen u Formuli 1.

Francuski proizvođač predstavio je koncept R.S. 2027. koji teži 600 kilograma i ima motor snage 1340 konjskih snaga, a pogon je na sva četiri kotača.

Upravljanje je također na sva četiri kotača, a motor je male zapremnine kojem pomažu velike baterije koje su pet puta jače od onih koje se trenutno koriste u Formuli 1.

Bolid ima zatvoreni kokpit koji bi bio proziran kako bi gledatelji mogli vidjeti vozače u akciji, a svjetla su LED tehnologije.

Aerodinamika je aktivna, što je danas u Formuli 1 zabranjeno, a sigurnosti pridonose dvije šipke od titana koje iskaču u slučaju nesreće i tako štite vozača.

“Jedna od uloga Renault Sport Racinga je predvidjeti budućnost Formule 1 kako bi privukli najveći mogući broj navijača,” rekao je Cyril Abiteboul.

“Veselimo se potaknuti inspirirajuće razgovore s trkaćom zajednicom, navijačima i entuzijastima putem ovoga koncepta koji naglašava naše ideje i želje.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 2021. želi ukidanje premoći triju najjačih momčadi

Formula 1 od 2021. se želi riješiti dominacije triju najjačih momčadi Mercedesa, Ferrarija…