Renaultov Cyril Abiteboul otkrio je kakva vrsta zavoja ne odgovara njihovom ovogodišnjem F1 bolidu za 2019. R.S.19 i priznaje da su potrebne značajne promjene kako bi se to ispravilo.

Nakon što su prošle godine završili četvrti nakon borbe s Haasom, Renault je loše krenuo u ovu sezonu te su nakon prvih šest utrka bili tek osmi, ali onda je došla Kanada na kojoj su pokazali dotad najbolje performanse i osvojili 14 bodova, koliko i na prvih šest utrka.

Renault se s još 11 bodova na iduće tri utrke održao na petom mjestu s 13 bodova više od Alfe i 21 bodom manje od McLarena koji koristi njihove motore, a ako do kraja sezone žele napasti četvrto mjesto morat će poboljšati svoje performanse na određenim stazama koje su im dosad bile slaba točka.

“Jasno je gdje smo konkurentni i jasno je gdje nismo,” rekao je Abiteboul za Autosport.

“Trebamo određene staze gdje će nam ravnoteža bolida biti u redu, poput Silverstonea, Montreala ili Paul Ricarda. Na nekim stazama ravnoteža neće biti u redu.”

“Zato moramo donijeti poboljšanja. Nisu to samo korekcije nego velike promjene na bolidu.”

“Razumijemo probleme, problemi su vidljivi i jasni. Ali za njihovo rješavanje treba vremena.”

“Ako zaista želimo riješiti te probleme moramo napraviti značajne promjene. Dotad ćemo se mučiti u zavojima određenih karakteristika.”

“Naš bolid može biti izuzetno dobar u brojnim uvjetima, može biti jako dobar na pravcima, može biti vrlo jak u sporim zavojima.”

“Bili smo skoro najbrži u prvom sektoru na Silverstoneu, što nešto govori. Bili smo u redu u trećem sektoru i zavoju 16 [posljednja šikana]. Pravci, spori zavoji i brzi zavoji su nam dobri.”

“Ali muče nas srednje brzi zavoji, posebno kad su dugi i traju, tu nas muče karakteristike i ravnoteža našega bolida.”

“Loše vijesti je da je to jasna slabost koja nas može koštati puno vremena na nekim stazama, kao što je to bio slučaj u Austriji. Dobra stvar je što smo utvrdili gdje je problem, razumjeli ga i sad nam treba vremena da donesemo rješenje.”

“Promjene dolaze, ali ne možemo puno učiniti prije ljetne stanke.”

RIcciardo Renault British GP F1 2019 Silverstone Photo Renault

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…