Renault je u Enstoneu predstavio svoj novi F1 bolid za 2019. R.S.19 s kojim se nadaju približiti vodećim momčadima Mercedesu, Ferrariju i Red Bullu i učvrstiti svoju poziciju na vrhu sredine poretka.

S novim vozačem Danielom Ricciardom koji je dokazani višestruki pobjednik u Formuli 1 i vrlo dobrim Nicom Hulkenbergom koji još uvijek nema nijedno postolje, Renault se nada da će 2019. napraviti značajan korak naprijed i smanjiti ogroman zaostatak za vodeće tri momčadi.

Prvu sezonu povratničke F1 avanture u ulozi tvorničke momčadi 2016. Renault je završio na devetom mjestu, 2017. su bili šesti, a 2018. četvrti što im je realan cilj i za ovu sezonu.

Renault je objavio studijske fotografije novoga R.S.19 iako su na prezentaciji koristili prošlogodišnji R.S.18 s aerodinamičkim elementima za F1 sezonu 2019. poput prednjega krila.

“Kad hodate Enstoneom osjećate strast i posvećenost utrkivanju. Prva faza bila je regeneracija što možete vidjeti na svakom koraku u tvornici koja je potpuno transformirana i poboljšana,” rekao je Renaultov F1 šef Cyril Abiteboul.

“Sve je poboljšano kako bismo se natjecali na istoj razini kao i najbolje momčadi.”

Renault imao ‘najbolju zimu ikad’

Novi R.S.18 zadržao je crno – žutu kombinaciju boja kao i nos sličan prošlogodišnjem uz novo 20 cm šire prednje i 10 cm šire stražnje krilo dok se velike nade polažu i u značajno poboljšanu pogonsku jedinicu R.E.19.

“Pravila za motore izuzetno su složena. Znamo ih i razumijemo ih i imali smo vremena postaviti pravu strukturu,” rekao je Renaultov šef razvoja F1 motora Remi Taffin.

“Imamo strukturu i imamo ljude. Sad vidimo rezultate toga.”

“Naporno smo radili na ERS-u kao i na motoru s unutarnjim izgaranjem.”

“Prošle godine uveli smo neke nove koncepte koji su se pokazali uspješnim i ove godine smo ih dodatno razvili.”

“Rezultat je najbolja zima koju smo ikad imali.”

Renault RS19 Twitter Renault Sport F1 front MAXF1net Renault RS19 Twitter Renault Sport F1 MAXF1net

Renault RS19 Twitter Renault Sport F1 side MAXF1net Renault RS19 Twitter Renault Sport F1 top MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rezultati prvoga testa F1 bolida za 2021. ‘iznad očekivanja’

FIA i Formula 1 testirali su 50%-tni model novoga F1 bolida za 2021. u zračnom tunelu kako…