Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul priznaje da njegova momčad zasad nije ispunila visoka očekivanja koja su imali uoči početka nove F1 sezone 2019., ali vjeruje da će na idućim utrkama pokazati puni potencijal svoga R.S.19.

Nakon što su prošle godine osvojili četvrto mjesto u poretku konstruktora, Renault je ove godine najavio približavanje vodećoj trojci i jasno izdvajanje od momčadi sredine poretka.

Ali na prve dvije utrke ni Hulkenberg ni Ricciardo nisu uspjeli proći u Q3 zbog manjih problema s pogonskom jedinicom dok su u Bahrainu oba vozača odustala u posljednjim krugovima, opet zbog problema s pogonskom jedinicom.

“Start sezone nije ispunio naša visoka očekivanja,” priznao je šef momčadi Cyril Abiteboul.

“Naša brzina je dovoljna da se naši vozači utrkuju među najboljih deset i bliže vodećim momčadima nego prošle godine, ali patili smo od problema s pouzdanošću.”

“Odlazimo u Kinu oprezni, ali i odlučni da zaista krenemo u sezonu kako treba. Riječ je o značajnoj utrci za momčadi, za Renault Grupu zbog važnosti kineskoga tržišta, ali i za Formulu 1 zbog nevjerojatne 1000. utrke.”

Renault donosi nova poboljšanja

Hulkenberg leads Gasly and Norris Bahrain GP F1 2019 Photo Renault
Hulkenberg je u Bahrainu trebao završiti sedmi prije nego je Renault zadesio dvostruki kvar u prvom zavoju

Tehnički direktor Nick Chester najavio je neka poboljšanja za R.S.19 u Šangaju, ali i istaknuo glavne karakteristike staze.

“Shanghai je zanimljiva staza, može biti teško pronaći optimalnu razinu downforcea jer postolje brzi i jako spori zavoji kao i dva duga pravca,” rekao je Chester.

“Shanghai traži drukčije postavke od Bahraina koji je jako težak za stražnje gume, jer konfiguracija staze jako opterećuje prednje gume.”

“Imamo neka poboljšanja na raznim područjima karoserije, kao i neka poboljšanja na kočnicama i ovjesu. Važno je da dobro izvedemo cijeli vikend u Kini i učinimo sve kako treba.”

“Test u Bahrainu definitivno nam je pomogao, odradili smo koristan posao s Danielom koji je isprobao nova poboljšanja. Bez obzira na kišu, odradili smo veći dio planiranoga programa.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren više ne želi Ricciarda, ali to će ih koštati 21 milijun dolara

Petoplasirana momčad prvenstva McLaren navodno više ne želi nastaviti suradnju sa svojim t…