BP i Renault objavili su produljenje i značajno ojačavanje njihove suradnje koja će potrajati još barem pet godina i koja će se proširiti i izvan F1 programa na Renault-Nissan-Mitsubishi suradnju.

Renault je 2017. prešao na goriva i maziva proizvođača British Petroleum odnosno na proizvode njihova poznatoga brenda Castrol, a s njima je 2017. surađivala i McLaren Honda nakon što je Red Bull prešao na Exxon Mobil.

Nakon prve sezone suradnje i uspješnoga sastanka između Renaultova predsjednika i izvršnoga direktora Carlosa Ghosna i izvršnoga direktora BP-a Roba Dudleya, dogovoreno je produljenje suradnje koja uključuje brojna područja na stazi i izvan nje.

“Izuzetno smo ponosni što možemo objaviti ovo značajno ojačavanje našega odnosa s BP Castrolom nakon što smo 2017. položili stabilne temelje,” rekao je predsjednik Renault Sporta Jerome Stoll.

“BP i Castrol predstavljaju vrhunac tehnologije u ovom području, a naše partnerstvo, njegovo trajanje i dubina naglašavaju ciljeve obaju strana.”

BP i Castrol brendovi i dalje će se pojavljivati na Renaultovim F1 bolidima, točnije na novom Renaultu R.S.18 koji će momčad predstaviti putem online prezentacije 20. veljače.

Od tri momčadi koje će 2018. koristiti Renaultove pogonske jedinice R.S.18, Renault i McLaren koristit će BP Castrol goriva i maziva dok će Red Bull i dalje koristiti proizvode ExxonMobila.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Nova konfiguracija Paul Ricarda momčadi će prisiliti na korištenje manje downforcea

Najavljene promjene na konfiguraciji staze Paul Ricard prisilit će momčadi da koriste manj…