Renaultovi rezultati na dvije najbrže staze u kalendaru pokazuju veliki napredak koji su ove godine ostvarili sa snagom svoje pogonske jedinice, smatra njihov F1 šef Cyril Abiteboul.

Renaultov R.S.19 bio je u svom najkonkurentnijem izdanju na tri najbrže staze u F1 kalendaru 2019. s najnižim downforce zahtjevima – u Kanadi, Belgiji i Italiji – a u Monzi su osvojili najviše bodova otkako su se 2016. vratili u Formulu 1 kao konstruktor (22).

Veliki dio tih zasluga može se pripisati znatno snažnijoj pogonskoj jedinici, ali i bolidu koji najbolje funkcionira s nižim downforce postavkama dok ih najviše muče zavoji dugoga trajanja gdje pruža nekonzistentnu razinu prijanjanja.

“Današnji rezultat nije samo najbolji ukupni rezultat otkako smo se vratili u Formulu 1, nego i pokazatelj jasnoga napretka nakon Montreala i Spa, posebno po pitanju pogonske jedinice koja je bila tako otvoreno kritizirana u prošlosti,” rekao je Abiteboul ciljajući na dugogodišnje Red Bullove kritike njihove pogonske jedinice.

“Naši su vozači pokazali što mogu u konkurentnom bolidu. Bili su izuzetni u svim teškim situacijama. Ovaj rezultat dobar je za momčad jer znamo da nas očekuju neke izazovne staze ove sezone na kojima ćemo biti manje konkurentni. Ali zasad uživajmo u ovome.”

Ricciardo – ‘Ovo je lijepa nagrada za momčad’

Daniel Ricciardo leads Nico Hulkenberg Renault RS19 Italian GP F1 2019 Photo Renault

Daniel Ricciardo ove je godine zamijenio pobjednički Red Bull s Renaultom koji je u najboljem slučaju bio četvrti najbolji bolid ove sezone, a u Monzi je bio najbliže vodećima ove sezone te je pratio borbu Ferrarija i Mercedesa ispred sebe.

“Zaslužili smo ovaj rezultat, izjednačio sam svoj najbolji rezultat iz Monze, a učiniti to s Renaultom je sjajno,” rekao je Ricciardo.

“Danas sam gledao borbe ispred sebe i pomislio da je ovo velika prilika za osvojiti puno bodova. Zaista sam sretan zbog sebe i momčadi.”

“Ostvariti najbolji rezultat od Renaultova povratka u F1 s četvrtim i petim mjestom na stazi gdje je snaga motora bitna veliki je kompliment za njihov naporan rad.”

“Brzina u utrci bila je zaista dobra i ovo je lijepa nagrada za momčad.”

Hulkenberg imao ‘mirnu utrku’

Nico Hulkenberg, koji vozi svoje posljednje utrke za Renault jer će ga iduće sezone zamijeniti Ocon, u prvom je krugu prestigao i Ricciarda i Vettela, a na kraju je završio peti iza momčadskoga kolege.

“Jako sam zadovoljan rezultatom, lijepo je završiti utrku na ovom mjestu i nadam se da ćemo ovaj pozitivan zamah prenijeti i na preostalih sedam utrka,” rekao je Hulkenberg.

“Za mene je utrka bila prilično mirna. Imao sam dobar start s dva prestizanja i uspio sam zadržati dobru poziciju. Nakon toga sam održavao što sam imao, nisam griješio i ostao sam miran.”

“Imao sam nešto pritiska na kraju [od Albona u Red Bullu], ali uspio sam se oduprijeti. Bila je to većinom mirna i kontrolirana utrka i jako dobar momčadski rezultat.”

Daniel Ricciardo Renault RS19 Italian GP F1 2019 Photo Renault

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN SAD-a – Povratak u Texas nakon dvije godine

Formula 1 vraća se u Sjedinjene Američke Države nakon dvije godine, na stazu Circuit of th…