Renaultov glavni trkaći inženjer Ciaron Pilbeam ne želi se previše uzbuđivati trećim najbržim vremenom koje je postavio Daniel Ricciardo na drugom slobodnom treningu jer je ipak riječ o petku, ali priznaje da su imali prilično dobar dan s oba vozača.

Renault je prošloga vikenda imao uvjerljivo najbolju utrku sezone na kojoj su osvojili 20 bodova za četvrto i šesto mjesto, a nakon prva dva treninga čini se da su uspjeli dodatno napredovati.

Na prvom treningu oba vozača isprobavala su različite aero komponente i pokušali razumjeti soft gume koje su ovoga vikenda stupanj mekše nego prošli (C4 umjesto C3).

Drugi trening poslužio je za evaluaciju soft i hard komponenti na različitim količinama goriva, a osim dužih dionica vozači su isprobali i kako se bolid ponaša na mekšim gumama i s malo goriva.

“Ujutro smo odradili puno skupljanja podataka pa smo znali da naša pozicija neće biti tako reprezentativna, a poslijepodne smo napravili neke promjene na bolidu koje su funkcionirale i to je bilo sjajno,” rekao je Ricciardo.

“Imali smo dobru dionicu na hardu, a onda i na softu. Na softu neke stvari još uvijek nisu bile dobre, ali duže dionice općenito izgledaju dobro.”

2020 70th Anniversary Ocon Renault Friday Photo Renault

“Prva stvar koju smo htjeli razumjeti bio je mekši odabir guma i to izgleda pozitivno, bolid je prilično brz,” rekao je Ocon.

“Danielov brzi krug na softu bio je brz, što je dobro jer smo testirali različite stvari i bit će zanimljivo usporediti ih. Nadam se da to možemo ponoviti u kvalifikacijama.”

“Na jutarnjem treningu svi su koristili iste gume [soft], ali mi smo napravili nešto drukčije u odnosu na ostale na poslijepodnevnom treningu,” rekao je Pilbeam.

“Bit će zanimljivo vidjeti kakve će to imati posljedice u ostatku vikenda.”

“Oba vozača bila su zadovoljna bolidom, a kao što je to uobičajeno petkom i dalje moramo pronaći još malo brzine do kvalifikacija.”

“Danielov krug na softu bio je prilično brz, ali to je samo petak pa se ne želimo previše uzbuđivati!”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobjednik VN Rusije nakon dvostruke kazne za Hamiltona

Valtteri Bottas stigao je do druge pobjede ove sezone ispred Maxa Verstappena u Red Bullu …