Renault testira novi, lakši MGU-K uoči mogućeg korištenja u Sochiju

Renault RS17 Bahrain night Foto Pirelli

Renault se nada da će se što prije vratiti novoj specifikaciji kinetičke motor-generatorske jedinice koju zbog problema s pouzdanošću nisu mogli koristiti od samoga početka sezone, a u Bahrainu će ju isprobati uoči mogućeg korištenja na idućoj utrci u Rusiji.

Probleme s MGU-K Renault je otkrio na predsezonskim testiranjima u Barceloni gdje se električni motor-generator pokvario nekoliko puta pa je francuski proizvođač u Australiju donio staru specifikaciju kako ne bi riskirali moguće kvarove.

Staru specifikaciju MGU-K koristile su sve tri momčadi koje koriste Renaultove motore (Renault, Red Bull i Toro Rosso), a povratak na staru specifikaciju nije prošao bez posljedica jer je teža 5 kilograma i zahtjeva bocu komprimiranoga zraka za hlađenje koja teži dodatni kilogram.

“Renault će novi MGU-K testirati u Bahrainu, a na klijentima je da odluče hoće li ga koristiti,” rekao je Renaultov Cyril Abiteboul.

“Prema svim testovima, trebali bi ga uvesti u Sochiju [za dva tjedna]. Pomoći će nam malo s težinom, malo s pakiranjem i zbog svih tih stvari bit će dobro imati novu specifikaciju.”

“Također, bit će dobro ponovno imati potpunu konfiguraciju za 2017. jer nam to donosi samopouzdanje da možemo donositi poboljšanja na bolid i motor.”

Renault je u Bahrainu osvojio prve bodove ove sezone nakon što je Hulkenberg završio deveti, a u kvalifikacijama su se s oba bolida kvalificirali u Q3.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…