Renault testirao nove bočne stranice

renault-technik-formel-1-gp-singapur-2016-fotoshowbig-afbddf8d-977213

Renault je u Singapuru napokon isprobao nove, uže bočne stranice koje donose manji otpor zraka i više downforcea uz slabije odvođenje topline.

Novi pokrov bočnih stranica, koji pokriva radijatore, pogonsku jedinicu, mjenjač i ostale dijelove koji se nalaze u tom području, Renault planira uvesti već neko vrijeme, ali u Singapuru su napokon isprobali novu konfiguraciju na bolidu Jolyona Palmera.

Paralelno korištenje starog i novog pokrova omogućuje izravne usporedbe na istim mjestima na stazi, a vidljivo je koliko je novi pokrov uži i bliže pokriva unutarnje komponente.

Renault je za novi pokrov morao drukčije razmjestiti određene komponente kako bi postigli zadovoljavajuće strujanje zraka kroz bočne stranice, a time i hlađenje svih komponenata.

Otvor za hlađenje, koji gleda prema stražnjem krilu, također je smanjen što smanjuje otpor zraka.

Novi pokrov Renault bi trebao koristiti na svim stazama, ali otvor na stražnjem kraju, kroz koji prolaze i ispušne cijevi, bit će različite veličine, ovisno o zahtjevima za hlađenje.

Red Bull pokazuje kako se učinkovito može upakirati Renaultova pogonska jedinica, ali ipak je riječ o momčadi s ogromnim financijskim i ljudskim resursima dok je Renaultov bolid kompromitiran samim time što je dizajniran za Mercedesovu pogonsku jedinicu.

Zato će Renaultov bolid za 2017. biti prvi pravi bolid kojeg će u potpunosti dizajnirati Renault oko vlastite pogonske jedinice pa možemo očekivati i kompaktniji stražnji kraj.

FOTOGALERIJA (Foto: AMuS)

REZULTATI: Kevin Magnussen 2016.

REZULTATI: Jolyon Palmer 2016.

REZULTATI: Renault 2016.

REZULTATI: Sezona 2016.

REZULTATI: Poredak vozača 2016.

REZULTATI: Poredak momčadi 2016.

Status korištenja pogonskih jedinica

momcadi-renault-2016-new-

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…