Šef Renaultova razvoja F1 motora Remi Taffin kaže da Honda i dalje ima najslabiji motor u Formuli 1 iako naglašava da su razlike puno manje nego prijašnjih godina zbog konvergencije uzrokovane stabilnim pravilima.

Renault je 2019. napravio veliki korak naprijed u snazi motora iako su to platili lošijom pouzdanošću, a skok u snazi usporediv je sa skokom koji su ostvarili između 2015. i 2016.

“Prošle godine [2019.] napravili smo drugi najveći korak, od 2015. na 2016. napravili smo približno jednak korak naprijed,” rekao je Taffin.

“Učinkovitost motora s unutarnjim izgaranjem donijela je najveći napredak. Imamo 110 kg goriva za utrku, a što ga bolje iskoristite bit ćete bolji. To se najviše odnosi na motor i turbo punjač.”

“Učinkovitost ERS sustava je već vrlo visoka, postoje tek manja poboljšanja. Više nas muče problemi s instalacijom, hlađenjem, težinom i koordinacijom s motorom.”

“Što se tiče učinkovitosti električnih sustava, tu smo bili dobri od početka hibridne ere 2014., tek nešto ispod 90%. Danas smo iznad te brojke. Što se tiče V6 motora, tu smo skočili s 40 na 50%.”

Taffin kaže da su danas razlike u snazi motora puno manje nego na početku hibridne ere 2014., ali da je Honda i dalje najslabija.

Renault RS19 F1 engine under engine cover

“Vidimo blisku borbu s Mercedesom i Ferrarijem po pitanju snage motora,” rekao je Taffin.

“Mercedes je nešto iza nas, Ferrari je nešto ispred. Honda je jedan korak iza. Ali više ne govorimo o razlikama od 50 kW [80 KS].”

“Danas smo mi, Ferrari i Mercedes u razmaku od 5 do 10 kW. A Honda je možda 15 do 20 kW iza.”

Renault za 2020. neće imati velike promjene na svojoj pogonskoj jedinici i priznaju da je većina resursa već usmjerena na 2021.

“Neće biti velikih promjena za 2020.,” rekao je.

“Sve je u integraciji motora u bolid kako bismo imali najbolji mogući paket.”

“Neću otkriti veliku tajnu ako kažem da je 50% naših resursa već usmjereno na 2021.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …