Renault će na iduću utrku u Azerbajdžanu donijeti nekoliko aerodinamičkih poboljšanja za svoj R.S.18 i planiraju do kraja sezone biti četvrti najbrži na svim stazama, kaže njihov upravljački direktor Cyril Abiteboul.

Nakon što su prošlu sezonu završili šesti, Renault ove sezone želi biti predvodnik sredine poretka što znači da moraju završiti četvrti u poretku konstruktora i biti bolji od McLarena kojem od ove godine isporučuju motore.

Renault je dobro ušao u novu sezonu i bio četvrti ili peti najbrži bolid na prve tri utrke, a trenutno se nalaze na petom mjestu u poretku, tri boda iza McLarena. Unatoč pozitivnim prvim dojmovima u 2018., Renault je razočaran što se nisu približili vodećoj trojci, ali se nadaju da će ih nova poboljšanja za superbrzu stazu u Bakuu učvrstiti na poziciji četvrte najbrže momčadi.

Među poboljšanjima su i novo prednje krilo i bočni usmjerivači zraka iza prednjih kotača koji su kritični za performanse stražnjega kraja i difuzora.

“U Bakuu ulazimo u iduću fazu i vjerujemo da će nove komponente raditi zajedno i moramo se pobrinuti da sve prođe dobro,” rekao je Abiteboul.

“U izravnoj borbi s našim suparnicima, pokazali smo da trenutno imamo četvrtu najbržu kombinaciju motora i šasije.”

“Riječ je o aerodinamičkim dijelovima, planirali smo agresivan razvoj i naša će brzina ovisiti o tome.”

Renault mora biti četvrti najbrži na svim stazama

Baku City Circuit zbog 2.2 km dugog perioda punoga gasa ide na ruku bolidima sa snažnim motorima poput Haasa, Williamsa i Force Indije, ali Renault vjeruje da bez obzira na to moraju opravdati svoja očekivanja i biti četvrti najbrži bez obzira na konfiguraciju staze.

“Biti četvrta najbolja momčad na svakoj utrci mora biti cilj svakoga u Viryju i Enstoneu,” rekao je Abiteboul.

“Donijet ćemo poseban paket jer je ovo posebna staza,” rekao je Hulkenberg.

“Ovdje vas zidovi čekaju, morate voziti prilično hrabro, ali ne ići preko granice.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…