Renault će donijeti poboljšanja za svoj motor na iduće dvije utrke u Belgiji i Italiji koje su izuzetno zahtjevne po pitanju snage, potvrdio je šef njihova odsjeka za motore Remi Taffin.

Iako su potvrdili da do kraja sezone neće donositi velike promjene na svojoj pogonskoj jedinici, Renault je najprije u Azerbajdžanu donio poboljšano mapiranje zahvaljujući kojem su uspjeli izvući više snage bez uvođenja novih elemenata.

U Belgiji i Italiji slijedi još poboljšanja, kako na softveru tako i na hardveru što znači da će ovoga puta uvesti nove, poboljšane dijelove, a ne samo elektroniku kao u Bakuu.

“Za Spa i Monzu donijet ćemo novi hardver i softver,” rekao je Taffin.

“Monzu vidimo kao priliku da jasno vidimo poredak u snagama motora. Ukoliko na tim stazama budemo u top10 bit će to dobar rezultat jer je riječ o stazama koje traže puno snage.”

“Nakon Monze imamo još stvari u pripremi, a iduća dva mjeseca bit će ključna za ishod ove sezone.”

“Znamo da nismo najbrži, ali kao momčad pokazujemo da smo najjači iza vodeće trojke. Kvalifikacije su nam dobre, a Velika Britanija i Mađarska pokazale su da smo četvrta najbrža momčad. Riječ je samo o nastavku trenda i poboljšanju brzine u utrci.”

“Moramo pokazati pouzdanost i to je nešto čemu pridajemo posebnu pozornost.”

“Trenutno smo u dobrom zaletu i dodavat ćemo performanse kako po pitanju aerodinamike tako i po pitanju motora pa se nadam da će se to vidjeti na idućim utrkama.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…