Renaultova F1 momčad kaže da su na posljednjoj utrci u Kanadi bili brži nego što su očekivali na takvoj vrsti staze s puno ravnih dijelova, a da su s postignutim rezultatima gotovo ispred zacrtanih ciljeva za ovu sezonu.

U trećoj sezoni svoga F1 povratka Renault cilja na četvrto mjesto iza velike trojke koje nakon sedam utrka uvjerljivo drže ispred McLarena iako je Alonso još uvijek ispred oba njihova vozača, a iako im staza u Kanadi zbog dugih ravnih dijelova ne odgovara kao neke druge, R.S.18 bio je vrlo konkurentan.

I u kvalifikacijama i u utrci Renault je bio četvrti najbrži, a bez obzira što je ove godine u Montrealu bilo vrlo teško pretjecati i Hulkenberg i Sainz uspjeli su prestići Ocona kroz boks dužim ostankom na stazi.

“Ovo je vrlo, vrlo jak rezultat za momčad,” rekao je Renaultov upravljački direktor Cyril Abiteboul.

“Oba bolida bila su nešto brža nego što smo očekivali na ovakvoj vrsti staze koja ima vrlo duge ravne dijelove.”

“Čak i s vrlo dugim ravnim dijelovima bili smo vrlo konkurentni na tim dijelovima, konkurentni u kvalifikacijama [1.2 s iza pole positiona, prošle godine 1.8 s], a u utrci smo pobijedili obje Force Indije s dobro izvršenom strategijom.”

“Mislim da možemo biti vrlo ponosni i vrlo pozitivni s ovim rezultatom.”

“Dečki su odvozili čvrsto, bez pogrešaka. Prvi krug nije bio jednostavan, ali s vrlo dobrom strategijom uspjeli smo vratiti pozicije od Estebana na startu.”

Renault s tri puta više bodova nego 2017.

Prošle godine Renault se nakon sedam utrka nalazio na sedmom mjestu sa samo 18 bodova, a ove godine imaju više nego trostruko veći broj bodova (56) s tim da su ove godine bodove osvajali na svakoj utrci (2017. na 4/7 utrka).

Trenutno se nalaze 18 bodova ispred McLarena koji koristi njihove motore i koji im je glavni konkurent za četvrto mjesto.

“To mora biti cilj tako da smo s 10 bodova iz Kanade obavili posao, 10 bodova ispred naših izravnih suparnika, počevši od McLarena,” rekao je Abiteboul.

“To je dobro. Imamo tri puta više bodova nego prošle godine, to je gotovo bolje od plana.”

BORBA ZA ČETVRTO MJESTO

4 Renault 56   7 8 10 10 6 5 10
5 McLaren/Renault 40   12 10 6 8 4
6 Force India/Mercedes 28   1 15 2 8 2
7 Toro Rosso/Honda 19   12 1 6
8 Haas/Ferrari 19   10 1 8
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton unatoč Mercedesovim problemima želi više zaustavljanja u boksu

Lewis Hamilton kaže da Formula 1 više ne bi trebala imati utrke sa samo jednim zaustavljan…