Petoplasirana momčad u poretku konstruktora Renault u Španjolskoj će dobiti novu specifikaciju goriva koju je za njih pripremio BP/Castrol, ali suprotno očekivanjima donijet će tek manja aerodinamička poboljšanja za svoj R.S.18. iako je riječ o prvoj europskoj utrci sezone.

Renault je na prve četiri utrke s oba bolida ulazio u Q3, a Sainz im je u Azerbajdžanu petim mjestom donio najbolji plasman otkako su se 2016. vratili u Formulu 1 kao tvornička momčad.

Iako su i dalje peti u poretku iza McLarena koji je marljivo skupljao bodove sa sporijim bolidom, Renault i dalje ima cilj završiti sezonu na četvrtom mjestu i približiti se vodećim momčadima.

Momčadi će za Barcelonu tradicionalno pripremiti pakete poboljšanja, posebno oko aerodinamike, ali Renault tvrdi da su veći paket poboljšanja imali za Baku dok će u Španjolsku donijeti tek nekoliko manjih dorada.

“U Španjolsku ćemo donijeti nekoliko novih dijelova, ali neće to biti temeljito prerađeni bolid,” rekao je tehnički direktor za šasiju Nick Chester.

“Pokušavamo donijeti nešto novo za svaku stazu, više je riječ o stalnom pristizanju manjih poboljšanja nego jednoga velikog paketa za određenu utrku jer uvijek želite napredovati što je brže moguće.”

“Ako imate manje dijelove možete ih brže donijeti na bolid i ne morate toliko čekati.”

Tehnički direktor Bob Bell potvrdio je razmišljanje svoga kolege Nicka Chestera.

“Ako pričamo o većem paketu to je bilo za Baku, u Španjolskoj ćemo imati manje novih dijelova.”

Nova specifikacija BP/Castrol goriva

Renault-BP-Partner F1 2018 Castrol

Renault će u Španjolskoj dobiti novu specifikaciju goriva koja bi im trebala donijeti desetak konjskih snaga, a navodno će ju dobiti i McLaren koji i ove godine koristi BP/Castrol iako nose sponzorske oznake Petrobrasa koji je prešao iz Williamsa.

Red Bull od 2017. koristi gorivo i maziva proizvođača ExxonMobil i oni neće dobiti novo gorivo u Španjolskoj, nego imaju vlastiti tempo razvoja i uvođenja novih specifikacija.

“Za ovu utrku napravit ćemo korak naprijed na strani motora i donijeti novo gorivo,” rekao je šef momčadi Cyril Abiteboul.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…