Momčad Renaulta uložila je službeni protest protiv Racing Pointova ovogodišnjeg bolida RP20 koji ima velike sličnosti s prošlogodišnjim Mercedesom F1 W10.

Renault vjeruje da je riječ o mogućem kršenju pravila oko dijelova koje momčadi moraju dizajnirati same, poput aerodinamičkih komponenti, a koje su u ovom slučaju zapanjujuće slične prošlogodišnjem Mercedesu.

Perez je današnju utrku sa 17. mjesta završio na šestom nakon što je neuspješno pokušao prestići Albona u Red Bullu u borbi za četvrto mjesto, a zbog oštećenog prednjeg krila izgubio je jednu poziciju od Norrisa.

Renault je završio utrku samo s Ricciardom, na osmom mjestu iza dva Racing Pointova vozača, a protest protiv Racing Pointa najavili su još ranije iako nisu htjeli uložiti službeni protest na prvoj utrci sezone.

Renault protestira protiv Racing Pointa na temelju članka sportskoga pravilnika koji kaže da svi sudionici moraju osigurati da su njihovi bolidi potpuno legalni kako bi se natjecali u prvenstvu, a drugi citirani članci iz pravilnika kažu da svaki sudionik mora sam dizajnirati određene dijelove bolida za koji to pravila nalažu.

“Potvrđujemo da je Renault DP World F1 Team podnio zahtjev sucima utrke za pojašnjenje legalnosti Racing Pointa RP20.”

“Zasad nemamo daljnjih komentara dok suci ne donesu odluku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…