Renault je postavio krajnji rok Red Bullovoj F1 momčadi da se odluče žele li 2019. nastaviti koristiti njihove motore ili će se kao i Toro Rosso prebaciti na Hondu.

Red Bullu trenutni ugovor s Renaultom ističe na kraju ove sezone, a njihove pogonske jedinice su u Red Bullovim F1 bolidima treću godinu zaredom označene kao TAG Heuer nakon što su se dvije strane gotovo razišle nakon javnih prepirki tijekom 2015.

Toro Rosso i McLaren su uoči ove sezone zamijenili motore pa je Toro Rosso postao tvornička Hondina momčad, a s obzirom na ne baš sjajne odnose Red Bulla i Renaulta već se neko vrijeme nagađa hoće li doći do produljenja suradnje i za 2019. ili će i Red Bull prijeći na Hondu.

Red Bullu je Honda jedina mogućnost osim Renaulta jer im Mercedes i Ferrari ne žele isporučivati svoje motore, a Renaultov Cyril Abiteboul kaže da Red Bull za odluku ima vremena do svibnja.

„Sve mogućnosti su nam otvorene za 2019. Pozorno ćemo pratiti kako se stvari odvijaju u Toro Rossu, ali još nemamo ideju o tome uoči početka ove sezone.“

Renault želi da se Red Bull odluči do 15. svibnja što je i službeni rok za odabir dobavljača motora za iduću sezonu koji propisuje FIA i F1 sportski pravilnik.
Iako su te granice rastezljive, što je primjer McLarena i Toro Rossa 2017. i potvrdio, Renault 15. svibnja vidi kao logičan rok.

„Nećemo čekati dovijeka, znam na što Christian misli kad kaže da ima mogućnosti. On je apsolutno u pravu, ali i ja čitam ugovore kao i on i znam koje dužnosti imamo prema ovom sportu,“ rekao je Abiteboul.

„Vjerujem da krajem svibnja moramo znati tko će opskrbljivati koju momčad. Što se nas tiče, to je rok.“

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Brazila 2019. – Pregled korištenja PU elemenata

Pregled korištenja elemenata pogonskih jedinica uoči 20. utrke F1 prvenstva 2019. u Brazil…