Renault će se s novim F1 motorom za 2018. usredotočiti na pouzdanost koja ih je skupo stajala tijekom prošle sezone.

Uz Hondu, Renault je bio proizvođač motora s najviše kvarova tijekom 2017., a Cyril Abiteboul priznao je da su povremeno htjeli izvući previše performansi zbog čega je kvaliteta značajno opala.

Momčad je izračunala da su zbog pouzdanosti izgubili 45 bodova u poretku konstruktora, ali Abiteboul smatra da će im zadržavanje iste arhitekture motora kao i 2017. pomoći da se više usredotoče na pouzdanost.

“Puno je više stabilnosti jer je motor sličniji prošlogodišnjem nego što je prošlogodišnji bio sličan onom iz godine ranije,” rekao je Abiteboul.

“Mijenjamo samo dijelove koji će donijeti performanse dok je ostalo više manje prošlogodišnje.”

“Također, mijenjamo i našu internu proceduru i kontrolu kvalitete u čemu moramo poduzeti drakonske mjere prije nego počnemo koristiti nove dijelove.”

“Vrlo sam siguran da je ono što radimo na testnom stolu reprezentativno i rezultirat će proizvodom koji će biti puno zreliji za zimska testiranja.”

Renault vjeruje da će smanjiti zaostatak u kvalifikacijama

Vozači će 2018. moći koristiti samo tri motora u sezoni zbog čega Abiteboul vjeruje da će razlike u kvalifikacijskim načinima rada različitih proizvođača biti manje.

“Pripremamo više performansi za 2018. iako znamo da će pravila otežati imati čiste kvalifikacijske načine rada.”

“Očekujem da će više proizvođača biti puno konzervativniji u načinu na koji će koristiti svoje motore, ali i mi istražujemo načine kako ćemo izvući više performansi u ograničenom broju krugova.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica – ‘Bit će teško, ali ne bojim se velikih očekivanja’

Robert Kubica svjestan je da neće biti lako napraviti posljednji korak i opravdati očekiva…