Renault je trenutno u najnaprednijoj fazi priprema za 2021. od svih momčadi jer smatraju da su uložili najviše resursa i vremena u pripreme za novu veliku promjenu pravila, kaže njihov šef Cyril Abiteboul.

Francuski konstruktor u Formulu 1 se vratio 2016. iako su i ranije bili prisutni kao proizvođač motora i osvojili četiri naslova prvaka s Red Bullom od 2010. do 2013., a s vlastitom momčadi u četiri godine nisu ostvarili nijedno pobjedničko postolje.

Nakon četvrtoga mjesta u 2018. Renault je 2019. pao na peto mjesto iza svoga klijenta McLarena, ali vjeruju da su u dobroj poziciji za 2021. jer su jako rano preusmjerili resurse u taj projekt.

“To je velika prilika, ali ne želim ponoviti istu pogrešku,” rekao je Abiteboul za Motor Sport magazin.

“Nijedna momčad 2021. ne gleda kao mi, ne mislim da je ijedna momčad u tako naprednoj fazi za tu sezonu kao mi iz jednostavnoga razloga jer smo odlučili alocirati puno resursa za nju.”

“Ali 2021. ne smije biti isprika za lošu 2020. Očekujem bolju sezonu i da ćemo uspjeti iskoristiti promjene i poboljšanja koja smo napravili za ovu godinu.”

Četvrto mjesto iz 2018. ‘sakrilo nedostatke’

Renault je 2018. napredovao s devetoga mjesta iz 2016. i šestoga mjesta iz 2017. na četvrto mjesto u poretku konstruktora u 2018., a Abiteboul vjeruje da je taj rezultat donekle sakrio neke nedostatke koje su imali kao organizacija.

“Pomak s devetoga na četvrto mjesto bio je fantastičan, ali donekle nam je laskao,” rekao je.

“Dobre performanse sakrile su neke intrinzične slabosti koje smo uočili tek 2019. sa sjajnim vozačem kao što je Daniel i sa svim pritiskom koji dolazi s takvim vozačem. To je nešto što smo popravili tek krajem godine.”

“Daniel je bio sjajan u pokazivanju preostalih nedostataka i to nas je dovelo do situacije gdje se nemamo gdje sakriti i da napravimo potrebne promjene. Ova godina definitivno je razotkrila ono što i dalje moramo popraviti u našem paketu.”

“Svakom godinom postajemo sve bolji, čak i ove godine. Jači smo ove godine kao peti nego prošle godine kao četvrti. Nemam sumnje u to i to je ono što je važno.”

“Svake godine smo bliži krajnjem cilju, a to je pobijediti, što je i moj individualni cilj. Hoću li uspjeti u tome je druga priča. Ali mogu vam reći da se ne planiram povući dok ne budem smatrao da je to nemoguće ili dok to ne ostvarimo.”

“Siguran sam da će ova momčad pobjeđivati. Učinili smo to prije i učinit ćemo to ponovno.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Malezije 2005. – Alonsu prva pobjeda u sezoni, Toyoti prvo F1 postolje

Fernando Alonso na današnji je dan 2005. ostvario prvu pobjedu u sezoni s pole positiona i…