Šef razvoja Renaultovih pogonskih jedinica Remi Taffin napustio je kompaniju počekom sedmoga mjeseca, a Alpineova F1 momčad neće tražiti njegovu zamjenu nego će njegove dužnosti raspodijeliti među postojećim zaposlenicima.

Taffin je dio Renaultova F1 programa od 1999., a 2014. je postao direktor operacija s pogonskim jedinicama koje su te godine debitirale u Formuli 1 i kada su svi proizvođači imali veliki zaostatak za Mercedesom.

Kad se Renault vratio u F1 kao tvornička momčad 2016., a ne samo kao dobavljač motora, Taffin je postao tehnički direktor za pogonske jedinice koje su ostvarivale pobjede s Red Bullom 2014., 2016., 2017. i 2018. dok je Ocon slavio na posljednjoj utrci u Mađarskoj za Alpine.

Autosport prenosi da je Taffin napustio Renault na početku sedmoga mjeseca međusobnim dogovorom i još nije poznato hoće li se Francuz pridružiti nekom drugom proizvođaču u F1, primjerice Red Bullu koji okuplja ljude za razvoj vlastitoga motora za 2025.

Renault navodno ne traži zamjenu za Taffina nego će njegove dužnosti raspodijeliti među trenutnim zaposlenicima.

Francuski proizvođač motora posljednje je dvije godine pao u konkurentnosti budući da su se odlučili implementirati sve novosti u novi motor za 2022. čija će specifikacija ostati zamrznuta do kraja 2024.

“Imamo isti motor koji koristimo već treću uzastopnu godinu s vrlo, vrlo malim promjenama za 2021.,” rekao je izvršni direktor Alpinea Marcin Budkowski.

“To je motor iz 2019. i zato su neki naši suparnici napredovali dok mi nismo. To je zato jer smo planirali uvesti potpuno novi motor za 2021., zajedno s novim pravilima za šasije koja su odgođena i zato smo odgodili i novi motor za 2022. jer ga nismo uspjeli završiti na vrijeme.”

Alpine se nalazi u borbi za peto mjesto u poretku konstruktora u kojoj trenutno vode ispred AlphaTaurija i Aston Martina zahvaljujući prvom i četvrtom mjestu u Mađarskoj za Ocona i Alonsa čime su osvojili čak 48% od ukupnoga broja bodova ove sezone (37/77).

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrke u kojima se F1 prvenstvo odlučilo u Abu Dhabiju

Nevjerojatno uzbudljiva sezona u kojoj se za naslov prvaka bore Lewis Hamilton i Max Verst…