Renaultove aerodinamičke nadogradnje donose ‘opipljiv napredak’

Renault RS17 Bahrain F1 test 2017 Foto Renault

Novi aerodinamički paket na Renaultovom R.S.17 donosi opipljiv napredak u vremenu po krugu, otkrio je Renaultov sportski direktor Alan Permane.

Renault je na prvom danu testiranja u Bahrainu testirao nekoliko novih aerodinamičkih komponenti uključujući novo prednje krilo, a njihovu učinkovitost provjerili su i brojnim senzorima.

Francuska momčad nastavlja s donošenjem novih dijelova na svoj bolidu u sklopu intenzivnog razvojnog programa šasije i motora, a test u Bahrainu iskoristili su kako bi isprobali nove aerodinamičke dijelove i radili na brzini bolida u utrci koja je u Bahrainu bila lošija nego u kvalifikacijama.

Hulkenberg se nakon kvalifikacijskog ‘kruga života’ kvalificirao na sedmo mjesto dok je Palmer startao deseti, ali u utrci je Nijemac pao na deveto mjesto i osvojio prve bodove za momčad u 2017.

“Sretni smo s novim aerodinamičkim dijelovima koje smo isprobali jer donose opipljiv napredak u smislu općenite brzine i posebno brzine u utrci,” rekao je Permane.

“Bolid se dobro ponašao tijekom cijeloga dana, a Nico je davao pozitivne povratne informacije.”

Hulkenberg je prvi dan testa završio na šestom mjestu i bio je zadovoljan ponašanjem bolida.

“Izgleda da sve što smo dodali na bolid radi dobro i na način na koji smo htjeli pa smo uspjeli poboljšati bolid i naučiti više o njemu.”

“Našli smo neke zanimljive stvari. Bio je to dobar dan, općenito vrlo pozitivan.”

Za Renault će danas nastupati Sergey Sirotkin, njihov rezervni vozač koji je 2016. završio treći u poretku GP2 serije, današnje Formule 2.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kaos na startu VN Emilije Romagne, Verstappen izgurao Hamiltona i preuzeo vodstvo

Max Verstappen prestigao je Lewisa Hamiltona na startu utrke koja je prekinuta već u prvom…