Daniel Ricciardo i Esteban Ocon oduševljeni su šestim i sedmim startnim mjestom na VN Bahraina jer su jedina momčad u borbi za treće mjesto u poretku koja se s oba bolida plasirala u Q3, a vjeruju da je ovaj rezultat ključan za prvenstvo.

Ricciardo ove godine ima 14:1 u kvalifikacijama protiv Ocona koji se približio na posljednjih nekoliko vikenda, a u kvalifikacijama u Bahrainu Ocon je bio samo 0.002 s sporiji od iskusnijega kolege te će startati odmah iza njega.

Renault je peti u poretku konstruktora i zaostaje 18 bodova za trećim Racing Pointom koji se kvalificirao na peto (Perez) i 13. mjesto (Stroll).

“Sretan sam s današnjim rezultatom, bilo je jako blizu, ali oduševljen sam sa svojim krugom koji nas je stavio u gornji dio poretka,” rekao je Ricciardo.

“Iskoristio sam oba nova seta guma u Q1 i imao sam samo jedan set za Q3 tako da sam s dodatnim setom novih guma možda mogao biti malo brži.”

“Ali ovo je i dalje dobar rezultat, sretan sam što je i Esteban tu, to je važno za prvenstvo i moramo pritisnuti Sergija u utrci.”

“Mislim da će utrka biti zanimljiva, gume su mekše nego prošle godine pa ću biti iznenađen ako budemo išli samo jednom u boks. Siguran sam da ćemo vidjeti različite strategije.”

Ocon je oduševljen ponašanjem svoga Renaulta R.S.20 i kaže da je imao dobar krug u Q3 s kojim je bio samo dvije tisućinke sporiji od Ricciarda.

2020 Bahrain GP Ricciardo Renault rear end sparks Qualifying Photo Renault

“Bolid je danas bio fantastičan i jako sam sretan s našim kvalifikacijskim rezultatom,” rekao je Ocon.

“Bio je to dobar krug u Q3 sa samo 0.002 s između Daniela i mene. Općenito, imali smo dobre kvalifikacije koje smo jako dobro odradili. Prošli smo kroz Q1 s jednim setom guma i onda smo u Q3 prošli na medium gumama.”

“Sjajno je imati oba bolida u prvih deset, ali još nije gotovo. Moramo se naporno boriti da osvojimo dobre bodove.”

Sportski direktor Renaultove F1 momčadi Alan Permane slaže se da je ovaj rezultat jako važan za prvenstvo.

“Dobre kvalifikacije s Danielom na šestom mjestu, a s Estebanom odmah iza njega na sedmom,” rekao je.

“To izgleda još bolje iz perspektive prvenstva jer smo ispred većine naših suparnika i to je sjajno mjesto za start utrke. Startamo na medium gumama, kao i svi u prvih deset, i to je prava guma za utrku jer se očekuje visoka degradacija.”

“Uvjereni smo u dobru utrku s očekivanim različitim strategijama. Ciljamo na dobre bodove s oba bolida.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ricciardo razočaran jer se Stroll nije ispričao – ‘Očito ne misli da je učinio nešto loše’

Daniel Ricciardo kaže da se Lance Stroll nije ispričao za incident koji je uzrokovao na pr…