Drugi puta u tjedan dana Renault je imao problem s pucanjem hladnjaka vode koji je doveo do odustajanja u ranoj fazi utrke dok su bili u poziciji koja nosi bodove, a za utrku u Mađarskoj pripremaju hitna ojačanja kako se problem ne bi ponovio.

Ricciardo je na prvoj utrci u Austriji odustao već nakon 17 krugova zbog problema s pucanjem radijatora, zbog čega je morao odustati kako bi spasio pogonsku jedinicu, a samo tjedan dana kasnije isti je problem doživio i Ocon koji je odustao nakon 25 krugova.

Renault je otkrio da je riječ o istim radijatorima koje su koristili i na predsezonskim testiranjima i da je riječ o dijelovima koje naručuju od vanjskoga dobavljača, a da između dvije utrke u Austriji nisu uspjeli ništa učiniti da se problem ne ponovi.

“Ovo je izuzetno, izuzetno frustrirajuće i razočaravajuće,” rekao je Renaultov izvršni direktor Marcin Budkowski za Autosport.

“Riječ je o dijelu koji dobijemo od dobavljača, a točnije rečeno radi se o pucanju spoja na radijatoru. Pregledali smo sve spojeve i nismo pronašli nikakav problem. A onda smo i na drugoj utrci imali isti problem.”

“Iste radijatore koristili smo u Barceloni na predsezonskim testiranjima [gdje su temperature bile značajno niže] i nismo imali problema. Ne znamo je li do termalnih zahtjeva staze, slavnih rubnika na Red Bull Ringu ili do nečega što ne razumijemo ili nismo uspjeli uočiti.”

“Zato ćemo za iduću utrku poduzeti snažnije kontramjere, ali izuzetno smo razočarani što smo dvaput imali isti problem i izgubili dvije prilike za osvajanje bodova.”

“Svi radijatori putuju prema Enstoneu na provjere.”

“Ne možemo sad izraditi nove pa ćemo morati ojačati trenutne. Dodat ćemo nešto materijala i pokušati ojačati spojeve kako bi bili manje osjetljivi na pucanje ili curenje.”

“Neće izgledati lijepo, ali nadamo se da će biti dovoljno dobro za jednu utrku i onda ćemo potražiti nešto robusnije za budućnost.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel kritizira FIA-u – ‘To nije bilo jako profesionalno’

Sebastian Vettel smatra da se FIA nije ponijela profesionalno s kasnim izricanjem kazne za…