Daniel Ricciardo će na idućoj utrci u Italiji prvi isprobati treću specifikaciju Renaultove pogonske jedinice R.E.18 i za to dobiti kaznu na startu utrke, potvrdio je šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner.

Ricciardo će novi motor C specifikacije, koji nije bio dostupan za VN Belgije, isprobati na slobodnim treninzima u petak, zbog čega neće dobiti kaznu, nakon čega će odlučiti nudi li novi motor dovoljnu prednost u performansama kako bi ga koristili u kvalifikacijama i utrci.

Ukoliko se odluče koristiti novi motor Ricciardo će VN Italije startati sa začelja poretka, na stazi na kojoj ionako nemaju realne šanse protiv Mercedesa i Ferrarija.

“Daniel će dobiti kaznu na idućoj utrci jer će promijeniti motor,” rekao je Horner za Autosport.

“Postoji značajan trošak integriranja motora u bolid, što se tiče hlađenja i ostalog, tako da ako postoji dobitak u performansama, koji bi trebao postojati uz našega dobavljača goriva [ExxonMobil], mi smo sretni preuzeti rizik [s novom C specifikacijom].

“Koristiti ćemo motor u petak i onda u petak navečer odlučiti hoćemo li ga koristiti.”

Renault neće koristiti novu specifikaciju pogonske jedinice jer su nove motore uzeli na prošloj utrci u Belgiji, a Red Bull će tako prvi testirati novi motor i tako Renaultu dati uvid u performanse i pouzdanost.

Novi motor bi, u slučaju pozitivnoga testa u petak u Ricciardovom bolidu, mogao uzeti i Verstappen koji će također dobiti kaznu jer je već koristio tri motora, MGU-H, turba i MGU-K te po dvije baterije i kontrolne elektronike.

McLaren nema planove koristiti treću specifikaciju Renaultove pogonske jedinice u Monzi nakon kompletne promjene pogonske jedinice za Vandoornea u Belgiji dok bi Alonso zbog trenutnoga stanja s motorima također dobio kaznu za uvođenje novih elemenata.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače oko vožnje izvan granica staze

FIA je upozorila vozače da će morati paziti na vožnju unutar granica staze u posljednja dv…