Ricciardo – Circuit of the Americas je najbolja staza za pretjecanja

ricciardo-u-bolidu-singapur

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo smatra da je nova staza u Austinu, Circuit of the Americas, ‘najbolja staza za pretjecanje u cijelom F1 kalendaru’.

Staza u Austinu jedna je od rijetkih suvremenih staza koje je omiljena među vozačima jer ima uzbudljive brze zavoje koji su inspiraciju pronašli u nekim slavnim F1 stazama poput Suzuke i već pomalo zaboravljenog Istanbul Parka.

Circuit of the Americas djelo je Tava Hellmunda, a doradio ju je, naravno, Herman Tilke. Inspiraciju djelomično nalazi u nekim od slavnih F1 staza, ali ujedno nudi i nešto novo. S-zavoji u 1.sektoru podsjećaju na legendarne zavoje na Silverstoneu Maggotts i Becketts, trostruki zavoj u stilu obrnutog zavoja broj 8 na Istanbul Parku i arena dio u stilu Hockenheima – sve to u jednom uzbudljivom krugu u smjeru obrnutom od kazaljke na satu.

Daniel Ricciardo prošlogodišnju utrku završio je na trećem mjestu i uživa voziti na ovoj stazi.

“Za suvremenu F1 stazu s puno izletnih zona, odradili su najbolji mogući posao. Izgradili su sigurnu stazu koja je ujedno i vrlo zabavna. Vjerojatno je riječ o najboljoj stazi za pretjecanja u cijelom kalendaru.”

Australac je izjavio da osim same staze voli i ostale stvari koje ovu utrku čine posebnom.

“Volim sve što ima veze s ovom utrkom!”

“Sjajna staza, sjajan grad, sjajna hrana, sjajni navijači, općenito sjajni ljudi, sjajan hotel. Ukratko, sjajno,” zaključio je Ricciardo.

PROFIL STAZE I POVIJEST VN SAD-a

PROFIL VOZAČA: Daniel Ricciardo

REZULTATI VN SAD-a 2014.

ricciardo-fp-singapur

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …