Daniel Ricciardo dobit će novu šasiju uoči nastavka vikenda u Velikoj Britaniji nakon što je njegova momčad jučer otkrila pukotinu nakon drugoga slobodnog treninga.

Renault je nakon otkrića pukotine na Ricciardovoj šasiji morao iskoristiti jednu od dvije dopuštene ‘noćne smjene’ tijekom kojih mehaničari smiju raditi na bolidu cijelu noć, što je bilo potrebno budući da su morali izgraditi čitav bolid oko nove šasije.

Ricciardo je na prvom treningu bio osmi, a na drugom deveti te je bio zadovoljan s ponašanjem bolida na brzom Silverstoneu.

“Pokazali smo neke obećavajuće znakove, ali s moje strane nedostajalo nam je nešto konzistentnosti u bolidu,” rekao je Ricciardo.

“U nekim dionicama sam bio sretniji nego u drugima tako da još imamo posla.”

“Kao i uvijek, prilično je blizu između skupine bolida. Temperatura će u subotu pasti pa bi se stvari mogle promijeniti.”

Puknuće gume na drugom treningu Ricciarda je ograničilo po pitanju broja krugova, a danas ujutro Renault je objavio da su zbog pukotine veličine ljudske dlake morali sastaviti novi bolid.

“Zbog frakture debljine ljudske dlake otkrivene na jučerašnjem treningu, Daniel će dobiti novu šasiju za ostatak vikenda,” stoji u priopćenju iz Renaulta.

2020 British GP Ricciardo Renault RS20 soft Pirelli Photo Renault

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas na pole positionu ispred Hamiltona, Hulkenberg treći

Valtteri Bottas osvojio je drugi pole positionu za VN 70. obljetnice Formule 1 pobijedivši…