McLarenovi vozači Daniel Ricciardo i Lando Norris zadovoljni su prvim kvalifikacijama sezone koje su završili na šestom i sedmom mjestu, pogotovo jer su bolid podesili više za utrku nego za kvalifikacije zbog karakteristika staze u Bahrainu.

Iako je McLaren nakon testiranja izgledao kao treća najbrža momčad, u kvalifikacijama za VN Bahraina bili su tek peta momčad po brzini iza Red Bulla, Mercedesa, Ferrarija i AlphaTaurija.

Ali zato su McLarenovi vozači Ricciardo i Norris imali najujednačenije performanse od svih vozača jer su oboje prošli u Q3 i odvozili krugove koje je dijelilo samo 0.047 sekundi.

Ricciardo je dobio prvi kvalifikacijski dvoboj protiv Norrisa koji je posljednje dvije sezone tijesno dobio Sainza, ali je gubio od Španjolca u ukupnom poretku na kraju sezone.

“Ugodno je olakšanje odraditi prve kvalifikacije s dobrim rezultatom,” rekao je Ricciardo.

“Mislim da sam nakon testa bio naviknut na bolid, ali više na dužim dionicama.”

“I dalje osjećam da se moji nastupi u subotu moraju poboljšati, i dalje to mislim, ali definitivno sam napravio lijep korak naprijed u odnosu na prije dva tjedna i sretan sam zbog toga.”

“Imamo dobru platformu za graditi i zaista sam spreman kako smo pristupili tome kao momčad, nismo stavljali previše pritiska na mene. U petak smo bili malo sporiji, ali mogli su vidjeti da sam pokušavao shvatiti zašto.”

“Neću skakati od sreće, ali ovo je sigurno lijep start sezone i mislim da ćemo biti u redu u utrci. Oko nas su različiti bolidi i tome se veselim, a s Landom se nadam da možemo osvojiti puno bodova na početku sezone.”

Norris je dodao da su kvalifikacije bile izazovne, ali i da su se tijekom vikenda više usredotočili na utrku nego kvalifikacije jer se na ovoj stazi može pretjecati.

“Izazovne kvalifikacije jer je bilo tako blizu,” rekao je Norris.

“Mislim da možemo biti sretni sa šestim i sedmim mjestom i to je dobra pozicija za utrku. Ovo je vjerojatno više staza za utrku nego za kvalifikacije pa se nadamo da ćemo biti dobri u utrci nakon što smo se tijekom vikenda više usredotočili na utrku.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …