Daniel Ricciardo kaže da on i njegova momčad imaju nedovršenoga posla nakon dvostrukoga odustajanja pretkraj prošlogodišnje utrke u Bahrainu, a odlučan je i popraviti svoje dosadašnje rezultate na toj utrci za koje priznaje da ‘nisu najbolji’.

Hulkenberg i Ricciardo držali su šesto i deseto mjesto u 53. od 57 krugova prošlogodišnje VN Bahraina, ali u 54. krugu oba bolida imala su probleme s pogonskim jedinicama koji su ih prisilili na odustajanje.

Nakon Turske, u kojoj je Renault osvojio samo jedan bod zahvaljujući Ricciardovom desetom mjestu, momčad treba jako dobar rezultat ukoliko žele smanjiti zaostatak za trećim Racing Pointom koji ima 18 bodova više.

Ricciardo se veseli povratku u toplije krajeve u posljednja tri vikenda sezone i smatra da Renault ima puno bolji bolid nego prošle godine na ovoj stazi.

“Veselim se vratiti u vrućinu Bahraina,” rekao je Ricciardo.

“Znam da smo bili na nekim nevjerojatnim stazama u Europi koje su bile zabavne iz različitih razloga, ali vrijeme je za mene bilo prehladno! Više volim vrućinu, a u Bahrainu je još prilično vruće čak i tijekom večeri, što je sjajno.”

“Dva od tri slobodna treninga su tijekom dana dok je zaista vruće, a kvalifikacije i utrka su navečer dok je staza puno hladnija. To otežava pripremu za ovu utrku i važna je prilagodba na različite postavke bolida.”

2020 Eifel GP Ricciardo leads Leclerc Photo Renault
Ferrari se nakon najbolje utrke sezone u Turskoj približio Renaultu na samo šest bodova zaostatka

“Staza Shakir je dobra, uvijek sam uživao utrkivati se na njoj i noćne sesije su uvijek zabavne. Posljednjih godina nisam imao najbolje rezultate u Bahrainu, ali veselim se to popraviti ovoga vikenda.”

“Postoji nekoliko dobrih mjesta za pretjecanje, posebno u prvom zavoju koji je vjerojatno najbolje mjesto za napad.”

Ricciardo se osvrnuo i na tešku utrku u Turskoj koju je završio na desetom mjestu, jedno mjesto ispred momčadskoga kolege Ocona, zbog čega je Renault izgubio bodove u odnosu na Racing Point i McLaren u borbi za treće mjesto.

“Imali smo tešku utrku u Turskoj s niskim razinama prijanjanja i mokrim uvjetima koji su utrku učinili jako nepredvidivom. Bahrain bi trebao biti ‘normalniji’, s poznatom površinom staze.”

“Moramo osvojiti bodove s oba bolida.”

“Osjećam se puno bolje u bolidu otkako smo posljednji puta bili u Bahrainu tako da mislim da bismo trebali biti dobri. Imamo nedovršenoga posla nakon prošle godine tako da sam prilično gladan i nabrijan.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Brown inzistira da je odnos s Ricciardom ‘nikad bolji’

McLarenov glavni izvršni direktor Zak Brown inzistira da je njegov odnos s Danielom Riccia…