Ricciardo – Karma mi je vratila za Monako

daniel-ricciardo-red-bull-rb12-tag-heuer-malaysian-gp-sepang-f1-2016-on-podium-drinking-from-the-boot-foto-red-bulldaniel-ricciardo-red-bull-rb12-tag-heuer-malaysian-gp-sepang-f1-2016-on-podium-drinking-from-the-boot-foto-red-bull
daniel-ricciardo-red-bull-rb12-tag-heuer-malaysian-gp-sepang-f1-2016-on-podium-drinking-from-the-boot-foto-red-bulldaniel-ricciardo-red-bull-rb12-tag-heuer-malaysian-gp-sepang-f1-2016-on-podium-drinking-from-the-boot-foto-red-bull
Daniel Ricciardo, Red Bull RB12 TAG Heuer, VN Malezije 2016. (Foto. Red Bull)

Australac Daniel Ricciardo oduševljen je nakon prve pobjede u sezoni i smatra da mu je karma vratila za Monako gdje ga je momčad iznevjerila prilikom promjene guma i poklonila Hamiltonu pobjedu.

Ricciardo je pobjedu čekao još od VN Belgije 2014., a ove godine bio je blizu u Španjolskoj, Monaku i Singapuru. Australac je naglašavao da će mu se loša sreća kad tad vratiti, a upravo to mu se dogodilo u Maleziji gdje je Hamiltonu u sigurnom vodstvu otkazao Mercedesov motor.

“Bila je to izazovna utrka,” rekao je Ricciardo.

“Lewis je vodio i imao problema. Nisam od onih koji puno vjeruju u karmu, ali u Monaku je bilo obrnuto pa ću ovu pobjedu itekako prihvatiti, bez uvrede Lewisu.”

“Bilo je vrlo emocionalno dvije godine biti bez pobjede. Ove godine došli smo blizu, a prije dva tjedna u Singapuru sam rekao da ću pobijediti ove godine.”

“I eto, pobijedio sam na ovoj utrci.”

“Veliko hvala svima u Red Bullu i svima koji su me podržavali na ovom putu, mami, tati, sestri. Jako sam zahvalan na svemu, nevjerojatno je, blago rečeno,” rekao je Ricciardo koji je učvrstio svoje treće mjesto u poretku vozača na kojem je završio i 2014.

Pobjedu posvećuje Julesu Bianchiju

malaysian-gp-f1-2016-race-top3-foto-red-bull
Pobjedničko postolje na VN Malezije 2016. (Foto: Red Bull)

Daniel Ricciardo svoju je pobjedu posvetio tragično preminulom Julesu Bianchiju koji je na kišnoj utrci u Japanu 2014. doživio tešku nesreću od čijih je posljedica preminuo u 17. srpnja 2015.

“Želim ovu pobjedu posvetiti Julesu. Čekao sam pobjedu kako bih ju mogao posvetiti njemu.”

“Moj se život nakon te nesreće definitivno promijenio. Izuzetno sam zahvalan i cijenim sve što imam.”

“Ovu pobjedu posvećujem njemu,” rekao je Ricciardo.

‘Uživao sam u dvoboju s Maxom’

Australac se prije Hamiltonova odustajanja, koje je izazvalo virutalni sigurnosni automobil, othrvao pritisku momčadskog kolege Verstappena koji ga je pritiskao na novijim gumama.

“Bilo je pošteno i čisto s Maxom, bilo je zabavno. To je bio najbolji dio, mislim da smo oboje uživali.”

“Siguran sam da bi i on volio biti na ovoj poziciji, ali je ujedno i iskren i pošten i mislim da danas oboje možemo hodati uzdignutih glava.”

REZULTATI: Daniel Ricciardo 2016.

REZULTATI: Max Verstappen 2016.

REZULTATI: Red Bull TAG Heuer 2016.

REZULTATI: Sezona 2016.

REZULTATI: Poredak vozača

REZULTATI: Poredak momčadi

Status korištenja pogonskih jedinica

momcadi-redbull-2016

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…